x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
x

Netwerken

24-02-2017
Het is hard werken, net werken, dat netwerken. Niet alleen omdat ik de storm en regen moest trotseren en over de donkere gladde kinderkopjes op mijn hakken over het Binnenhof glibberde..
x

NU online

15-02-2017
Het kan je bijna niet ontgaan, behalve het behartigen van jouw belangen zoals je van ons gewend bent, kun je sinds enige tijd ook voor een voordelige tarief lid worden van NU
x

Een gezellig, gezond en gelukkig 2017!

06-01-2017
Tijdens een genoeglijke nieuwjaarsborrel toostten wij op een gelukkig, gezellig en vooral gezond 2017! Samen met collega's  leden en de Raad van Toezicht blikte ik terug op een bijzonder 2016 en een ambitieus 2017. Ook onze nieuwe collega voor het juridisch loket was van de partij. Marloes is van harte welkom om ons team te komen versterken en ongetwijfeld zal zij onze leden professioneel en dienstverlenend hulp bieden. Onze andere Marloes werd extra in het zonnetje gezet. Als Benjamin van ons team heeft zij afgelopen jaar vele leden geholpen, geen reis was te ver en geen probleem te moeilijk.
x

Een veilige jaarwisseling!

28-12-2016
Geen kerstvakantie voor mij in de drukste en duurste periode van het jaar. Nee, ik pas op de winkel die NU'91 heet, bereid me voor op het nieuwe jaar, maar het is ook een mooie tijd om op te ruimen. Geen post-Christmas sale bedoel ik dan, maar vooral door de archieven heen, zaken afronden, zodat ik fris het nieuwe jaar in kan.
x

Gelukkige en gezonde feestdagen!

23-12-2016
Geen werkoverleggen, doktersvisites, maar echt tijd voor de patiënten, die dan weer de tijd namen voor zichzelf en heerlijk uit bleven slapen, terwijl ik de kerstontbijttafel dekte.
x

Het einde nadert

15-12-2016
Nee, geen somber blog aan het einde van het jaar, juist niet. Ik kijk terug op een prachtig jubileumjaar.
x

VITHaS

17-11-2016
De koffie en thee stond klaar, met wat lekkers erbij met het logo van VITHaS, verse bloemen en de samenwerking werd bezegeld. Welkom!
x

Podium

09-11-2016
Morgen mag ik het podium op, weer eens wat anders dan de barricade.
x

Zorg anno NU

04-11-2016
Hij is mooi, interessant, vol nieuws, mooie verhalen en vooral: onze leden zijn aan het woord! Jong en oud, gespecialiseerd of nog maar net van de opleiding, zij hebben zo veel te vertellen.
x

NU bij EFN

26-10-2016
In het voorjaar gebeurde er die verschrikkelijke aanslag in Brussel, waardoor de EFN vergadering niet door ging in deze stad.
x

Doorbraak

14-10-2016
Om 8.12 was er witte rook. Ik natuurlijk allang wakker, kon direct online, via Twitter en live de boodschap brengen “Doorbraak: onderhandelaarsakkoord voor de cao VVT. Nabetaling ORT bij verlof meegenomen”. Dit is mijn gebroken nacht natuurlijk alles waard!
x

opNieuw Uitvinden

07-10-2016
NU’91, Nieuwe Unie 1991, is het alleen al aan haar naam verplicht haarzelf steeds op nieuw uit te vinden
x

Nieuwe stijl

02-10-2016
Nog nagenietend van het fantastische jubileumevent reed ik op maandagochtend naar Oudewater. 7 nieuwe vakbondsconsulenten zou ik daar ontmoeten en aan hen iets mogen vertellen over NU'91.
x

Wij zijn geen nonnen meer!

25-09-2016
Een mooiere openingszin kon ik niet bedenken voor het jubileumevent van afgelopen vrijdag. En dan ook deze tekst  scanderend, kwam ik op. Alsof ik minuten lang in het startvak van de marathon moest staan wachten op het startschot, zo voelde het in de coulissen van de Reehorst in Ede.
x

Zitvlees

09-09-2016
Of ik niet te veel sport, werd mij deze week verschillende keren gevraagd. Vooral omdat ik nogal kreupel uit mijn auto stap. "Helemaal niet, daar blijf ik juist soepel van" is dan mijn antwoord. Zitten is niet voor niets het nieuwe roken en na een hele week vol vergaderingen en autorijden voel ik dat meer in mijn rug dan de kilometers die ik hardlopend vreet.
x

Gefeliciteerd!

02-09-2016
Nog twee nachtjes slapen, dan is het zo ver! NU'91 wordt dan 25 jaar. Ik weet het nog als de dag van gisteren, de oprichting van onze mooie betekenisvolle organisatie. Er werd een prijsvraag gehouden voor de naam van de samenwerkende partijen NMV en VVIO,  mijn inzending heeft het niet gehaald, maar ik kan heel goed leven met de Nieuwe Unie 1991.
x

Tropenrooster

26-08-2016

Vroeger op school hadden wij wel eens een tropenrooster, ik begreep nooit zo wat daar de reden van was. Als kind van de zon bleef ik juist liever binnen als het kouder dan 15 graden was. Deze week dus niet, heerlijke lange warme dagen, ik hou er van. De meeste collega's komen weer terug van vakantie en in het NU'91 kantoor worden de laatste klussen van de verbouwing afgerond. We krijgen nieuwe buren, een gezondheidscentrum wordt ingericht. Ver voor 9.00 schrijf ik dit blog en ja ik kan het ook nog zelf plaatsen.

 

x

Onderweg

19-08-2016

Vanwege de olympische spelen dacht ik het rustig te hebben met de perstelefoon op zak. De media heeft immers genoeg stof tot schrijven en praten over Yuri, Dafne, Ranomi, Churandy en alle andere olympische sporters. Zelf sport ik erg graag, maar ik geniet ook van het kijken en luisteren naar de uitzendingen uit Rio. Ik zet mijn wekker er niet voor, maar probeer het op andere tijden te volgen vanuit de auto als ik onderweg ben. Naar mijn intervisiebijeenkomst op woensdag middag bijvoorbeeld. Ik was goed voorbereid met een casus in mijn hoofd en schriftje, in gedachten over wat die avond mij zou brengen.

x

Schrijf je in!

12-08-2016

Op een zomerse dinsdagmiddag ontmoette ik de voorzitter van een bij NU'91 aangesloten Beroepsorganisatie. Voor mij zijn dit altijd hele boeiende gesprekken. Ik bewonder de specialistische kennis van deze professionals en hang aan haar lippen als zij begint te spreken over haar vakgebied en dan gaat hen me niet alleen om de spannende praktijkverhalen, maar ook om visie op het vak en de toekomst.

x

MVA

05-08-2016
Ooit had ik een collega die nogal gesteld was op de diverse titels voor zijn naam. Zelfs als ik een kort berichtje via de e-mail van hem ontving ondertekende hij deze met al zijn titels, voor en na zijn naam.