Home / Acties cao ziekenhuizen

Acties cao ziekenhuizen

Eind september zijn de onderhandelingen voor de cao ziekenhuizen gestart. Nu, vijf maanden later, is de NVZ niet ingegaan op de eisen van het ultimatum. Dat betekent dat we actie gaan voeren! Op deze pagina lees je alles hierover.

Terugblik onderhandeltraject

Alleen samen kunnen we een vuist maken!

Actievoeren doe je niet alleen. Hoe meer mensen in actie komen, hoe groter de impact. Voor sommigen zal dit helemaal nieuw zijn, terwijl anderen nog onderdeel zijn geweest van de Witte Woede. We merken dat de actiebereidheid op dit moment ontzettend hoog is. Om alle zorgprofessionals een steuntje in de rug te geven, heeft NU’91 een praktische handleiding opgesteld: het actieboek. Hierin lees je alles over hoe je verschillende acties kunt voorbereiden en uitvoeren.

Download hier het actieboek!

Is er in jouw ziekenhuis al een actiecomité?

Het actiecomité is binnen de instelling de centrale plaats waar alle zaken rondom het cao-conflict worden gecoördineerd, zoals het organiseren van acties. In veel ziekenhuizen zijn al actiecomités gevormd. Is er in jouw ziekenhuis nog geen actiecomité? Neem dan het heft in eigen handen! In het actieboek lees je hoe je een actiecomité opricht. Meld je actiecomité aan via actie@nu91.nl

Lees hier meer over actiecomités

Zeg je acties aan!

Het is belangrijk om acties op de werkplek aan te zeggen bij NU’91 en de andere bonden. Het aanzeggen van een actie is een juridische procedure die erg belangrijk is om acties als werkonderbrekingen en stakingen goed te laten verlopen. Als je een actie op de werkplek aanzegt, ben je bovendien juridisch beschermd. Het aanzeggen van een actie doe je door het draaiboekformulier in te vullen. De actiejuristen van de bonden toetsen dit draaiboek en leggen het na akkoord voor aan je werkgever. Vervolgens krijg je een afschrift van aanzegging. Let op! Je dient acties uiterlijk vijf werkdagen vóór de actiedatum aan te zeggen bij NU’91. Meer over het aanzeggen van acties lees je hier.

Download hier het draaiboekformulier!

Stuur beeldmateriaal van jouw acties naar NU'91!

NU’91 is benieuwd hoe jij en je collega’s in actie komen. Stuur vooral beeldmateriaal van acties naar ons door! Wij plaatsen deze dan op onze sociale media en website. Zo wordt jouw actie zichtbaar en inspireer je anderen. Je kunt je materiaal sturen naar actie@nu91.nl

Vraag hier je actiemateriaal aan!

NU’91 heeft verschillende actiematerialen laten maken. Op aanvraag versturen wij materiaal naar jouw ziekenhuis. We hebben stickers, A2- en A3-posters. Vul onderstaand formulier in om materiaal aan te vragen!

Via deze link kun je digitaal materiaal downloaden. Je vindt hier ook actiemateriaal in de juiste formaten voor social media.

Vanwege het grote aantal bestellingen kunnen we geen aangepaste bestellingen maken. Daarom hanteren we een standaard pakket van A2-, A3-posters en stickers.