x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Aftrap acties cao ziekenhuizen in Alkmaar

Honderden ziekenhuismedewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar kwamen op maandag 24 juni in hun lunchpauze samen om hun eis voor een goede cao kracht bij te zetten. Overal in het land komen ziekenhuismedewerkers de komende tijd in actie omdat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) geen goede cao wil afsluiten met NU’91 en de vakbonden FBZ, FNV en CNV.

Jacqueline den Engelsman, NU'91 cao-onderhandelaar: "Als het wit kleurt voor een ziekenhuis, is er toch echt iets aan de hand".

De acties zijn nodig om de druk op de NVZ te verhogen om met ons goede cao-afspraken te maken. Een aantrekkelijke cao is hard nodig zodat werknemers goede patiëntenzorg kunnen blijven bieden. Niet voor niets luidt de actieslogan: een goede cao is goede zorg!

Over het actietraject

Om te beginnen wordt er op zeer korte termijn bij drie ziekenhuizen zondagsdiensten gedraaid.

  • 2 juli Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar
  • 3 juli Wilhelmina Ziekenhuis Assen
  • 10 juli Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Tijdens zomer worden er allerlei actievormen ingezet (stiptheidsacties, sit-ins, ludieke acties), zodat er steeds een tandje wordt bijgezet en er continue aandacht is voor een goede cao ziekenhuizen. De actievorm kan per ziekenhuis verschillen en wordt door de lokale actiecomités bepaald. Als een goede cao uitblijft sluiten we niet uit dat er aan het eind van de zomer in meer ziekenhuizen zondagsdiensten gehouden worden.

Wat is een zondagsdienst?

Tijdens een zondagsdienst wordt op een doordeweekse dag gewerkt alsof het weekend is. Dat betekent dat diverse ziekenhuisafdelingen worden gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Ziekenhuismedewerkers bieden tijdens deze diensten hun diensten ergens anders aan en ondersteunen bij de patiëntenzorg. Tijdens de zondagsdiensten staat de patiëntveiligheid in alle gevallen voorop.