x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Onderhandelingen cao GHZ vertraagd

Vrijdag 19 mei ging NU’91 met de andere vakbonden en werkgeversorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) aan tafel met de intentie om met alle partijen tot een akkoord te komen voor een nieuwe cao gehandicaptenzorg (GHZ). Alles wees daar ook op, totdat één van de partijen (CNV) een drastische koerswijziging in wilde zetten. Het betreft de decentralisatie van de arbeidsvoorwaarden. “Wij staan open voor een vernieuwing in de cao, maar de snelheid waarmee en de mate waarin zij deze decentralisatie willen invoeren, zijn volgens NU’91 schadelijk voor de sector. En daarmee onaanvaardbaar voor NU’91 en onze leden”; aldus Jacqueline den Engelsman onderhandelaar NU’91.

Namens NU’91 leden zetten wij in op een cao GHZ met daarin afspraken over onder andere salaris, ORT, werktijden, werkdruk en vergoedingen. Een cao met afspraken die problemen oplossen; bijvoorbeeld met betrekking tot duurzame inzetbaarheid.

NU’91, FBZ en FNV zorg & welzijn hebben de VGN uitgenodigd om vandaag alsnog met ons verder te onderhandelen voor een nieuwe cao GHZ. Daartoe hebben wij een tegenvoorstel gedaan dat dezelfde thema’s bevat als door de VGN verwoord in haar voorstel. Wij wachten op een reactie van VGN.