x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
NU'91 eist op korte termijn een cao VVT

De VVT-sector roept om een cao met duidelijke en goede afspraken, waarmee de medewerkers gezond en met plezier aan het werk kunnen blijven. Maar het FNV frustreert de onderhandelingen zodanig, dat er een zeer onwenselijke situatie is ontstaan.

De onderhandelingen verliepen tot nu – weliswaar met de gebruikelijke discussies en schorsingen – constructief. Het FNV eist echter opeens van de werkgevers en ons een open en reëel overleg, zonder voorwaarden en/of eisen van onze kant vooraf. Voorwaarden die zij echter zelf met deze voorwaarde wel stellen en met eisen die zij in een brief van 10 oktober jl. hebben neergelegd. Wordt aan deze eisen niet voldaan, dan dreigen er waarschuwingsacties. Wat is er met het FNV aan de hand? Willen zij een cao, willen ze actievoeren of het laten aankomen op een rechtszaak?

NU’91 wil zo snel als mogelijk een cao voor haar leden, waarin onze inzet goed is opgenomen. Daarom gaan wij donderdag 13 oktober aan tafel om voor jullie het beste resultaat te behalen. En, als dat nodig is dan doen wij dat in de vorm van een categorale cao (= een cao met daarin alleen afspraken voor de verpleging/verzorging/aanverwante beroepen).

We houden NU'91 leden op de hoogte van de ontwikkelingen. Vragen kunnen altijd telefonisch worden gesteld aan het NU’91 Serviceloket; van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar via 030-2964144.