x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Werkgevers verklaren onzin over cao VVT afspraak

Zeker vier zorgaanbieders, waaronder Cordaan, hebben uit onvrede hun lidmaatschap van brancheorganisatie ActiZ opgezegd. Een belangrijke reden is het feit dat zij niet tevreden zijn over de onlangs afgesloten cao VVT.  Daarin is onder meer een afspraak gemaakt over het terugbetalen van de onregelmatigheidstoeslag (ORT) aan werknemers, terwijl deze werkgevers dat buiten de cao hadden willen houden.

NU’91 kan niet anders dan concluderen dat deze zorgaanbieders gewoon slechte werkgevers zijn. Zij gebruiken de cao-afspraak als zondebok en ‘hadden de ORT-kwestie buiten de cao om willen regelen’.

NU’91 heeft er alles aan gedaan om ruim voordat de cao-onderhandelingen begonnen, afspraken over de ORT te maken met werkgevers. Wij vragen ons af waarom deze 4 werkgevers zelf hebben gewacht op de cao-onderhandelingen en een gesprek met ons over deze kwestie af hebben gehouden? Hadden ze eigenlijk niets willen regelen voor hun werknemers?

NU’91 en haar leden zijn heel tevreden dat de ORT over het verleden met deze cao-afspraken voor alle werknemers goed geregeld is.

Bron: Zorgvisie