Home / Nieuws / Dit was de aftrap van Zorg op Zwart

Dit was de aftrap van Zorg op Zwart

14 maart 2023 – Afgelopen donderdag 9 maart is Zorg op Zwart afgetrapt op het Stadhuisplein in Utrecht. Met een paar honderd zorgprofessionals hebben we een krachtig signaal kunnen afgeven. Voor iedereen die bij de manifestatie aanwezig was: bedankt voor je komst! In dit bericht lees je alles over de manifestatie. 

Om 19:00 ging de manifestatie van start. Om 18:30 druppelden de eerste zwartgeklede zorgprofessionals het plein op. Iedereen kreeg een protestbord of vlag. Sommigen hadden zelf actiemateriaal gemaakt. De originaliteitsprijs gaat zeker naar deze zorgprofessional, die aan haar paraplu teksten in het thema had gehangen.

Omstandigheden

Tijdens de manifestatie zat het weer ons niet mee. Daardoor hebben we het programma iets ingekort. Desondanks zat de sfeer er goed in. We zijn trots dat in het slechte weer meer dan honderd zorgprofessionals naar het Stadhuisplein zijn gekomen. Zo hebben we de campagne kort en krachtig kunnen aftrappen.

Sprekers

Tijdens de manifestatie waren er drie sprekers aanwezig. Onze voorzitter Stella Salden opende de manifestatie. Zij maakte een krachtige link met de Witte Woede van meer dan dertig jaar geleden. Daarnaast was ook Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, aanwezig om de zorgprofessionals een hart onder de riem te steken. Als laatste sprak Saskia van Witzenburg, opinieleider in de zorg 2022. Zij benadrukte vooral hoe belachelijk het is dat zorgprofessionals zo weinig zeggenschap hebben over hun werk.

Hoe nu verder?

Met deze manifestatie hebben we Zorg op Zwart afgetrapt. De komende tijd wordt deze actie verder uitgebreid. Het is nu tijd om jouw instelling te laten zien dat het twee voor twaalf is. Dit kun je doen door zwart gekleed naar je werk te gaan. In dit bericht lees je hier meer over. Daarnaast kun je de actie ook steunen door je social media op zwart te zetten. We doen het samen! Alleen als we samenwerken, kunnen we onze stem écht laten horen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heb je ideeën over de campagne? Mail dan naar actie@nu91.nl.

Bericht delen: