Home / Nieuws / Ledenraad NU’91 zegt vertrouwen in voorzitter Stella Salden op

Ledenraad NU’91 zegt vertrouwen in voorzitter Stella Salden op

De ledenraad van NU’91 heeft besloten om de samenwerking met voorzitter Stella Salden te beëindigen. Salden was sinds 2019 voorzitter van NU’91. De reden voor dit besluit is het feit dat er de afgelopen maanden diverse klachten van medewerkers zijn binnengekomen.

Medewerkers ervaarden een angstcultuur, er was sprake van een hoog ziekteverzuim en een hoog verloop van personeel. De klachten waren zo ernstig en verontrustend van aard, dat de ledenraad daarop besloot dat het noodzakelijk was om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Dit onderzoek kreeg niet de steun van Salden. Hierdoor konden de klachten niet op een onafhankelijke en grondige manier worden onderzocht, wat op den duur heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen de ledenraad en Salden.

Nieuwe termijn

Aanvankelijk was Salden herbenoemd als voorzitter voor nog een termijn van vier jaar. De toezeggingen hierover dateren van vóór het moment dat de klachten bekend waren.

Veilig werkklimaat hoge prioriteit

Bij NU’91 staat een veilige werkomgeving hoog op de agenda. Dat geldt niet alleen voor de zorgprofessionals die door de beroepsorganisatie worden vertegenwoordigd, maar ook voor de eigen medewerkers. De komende periode wordt daarom gebruikt om het vertrouwen bij de medewerkers te herstellen en om een veilige werkplek te creëren. Op korte termijn wordt iemand aangesteld die de taken van de bestuurder overneemt.

 

Bericht delen: