Home / Nieuws / Teleurstelling overheerst na zesde overleg cao ziekenhuizen

Teleurstelling overheerst na zesde overleg cao ziekenhuizen

20 januari 2023 – Ook bij de zesde onderhandelingsronde over de cao ziekenhuizen bleven concrete resultaten uit. Het overleg vond vrijdag plaats en werd gevoerd tussen NU’91, de andere vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). NU’91 vindt dat de zorgprofessionals in de algemene ziekenhuizen, net als hun collega’s in de UMC’s, 10% inflatiecorrectie over 12 maanden verdienen. De NVZ wilde daar niet in meegaan. Dit is teleurstellend.

Reële inflatiecorrectie

Deze 10% inflatiecorrectie is in de huidige economie reëel. Zeker voor zorgprofessionals die nu al vaak de financiële eindjes aan elkaar moeten knopen.
Leden van NU’91 hebben al aangegeven zich te beraden op acties. NU’91 staat hier achter. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied.

Verslechtering

Tijdens de onderhandelingen is daarnaast door de betrokken partijen verder gesproken over ort, reiskosten, bereikbaarheidsdiensten, het generatiebeleid, scholing en ontwikkeling. Ook op deze punten volgde een teleurstellende reactie van de NVZ. In sommige gevallen werd zelfs een verslechtering voorgesteld, zoals bij het generatiebeleid.

Lees hier een gezamenlijke verklaring van de bonden na het zesde overleg.

Op vrijdag 30 januari volgt nieuw overleg over de cao ziekenhuizen. Heb je voor die tijd nog vragen? Neem dan contact op met onze onderhandelaar Mark Froklage: m.froklage@nu91.nl.

Bericht delen: