Home / Nieuws / Zevende overlegronde cao UMC zonder vooruitgang

Zevende overlegronde cao UMC zonder vooruitgang

11 januari 2024 – Vandaag heeft de zevende overlegronde plaatsgevonden voor de cao van de universitair medische centra (UMC’s). Helaas is er geen verdere vooruitgang geboekt, waardoor de kloof tussen de eisen van NU’91 en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) onveranderd groot blijft.

Tijdens het overleg heeft de NFU toegezegd bij het volgende overleg met een nieuwe reactie te komen op de voorstellen van NU’91 en de overige bonden. NU’91 heeft tijdens de besprekingen nadrukkelijk benadrukt dat er naast een structurele loonsverhoging en een verbeterde reiskostenvergoeding, ook duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over omkleedtijd is werktijd en veilig werken.

Deze punten zijn van groot belang voor de leden van NU’91. Het is essentieel dat deze aspecten worden meegenomen in de nieuwe cao om de belangen en het welzijn van de werknemers in de UMC’s te waarborgen. Het volgende overleg tussen NU’91, de overige bonden en de NFU staat gepland op 18 januari. NU’91 zet zich onverminderd in voor de belangen van haar leden en hoopt op een positieve uitkomst in deze volgende cruciale ronde van onderhandelingen.

Bericht delen: