Home / Over ons / Organisatie / Raad van toezicht

Raad van toezicht

De raad van toezicht bestaat uit vijf leden. Allen zijn geen lid van NU’91 om de onafhankelijkheid van de raad te garanderen.

Taken raad van toezicht

De raad van toezicht heeft als taak integraal toezicht te houden op het beleid van de bestuurder en op de algemene gang van zaken van onze beroepsvereniging. Men heeft een klankbordfunctie naar de bestuurder en zorgt dat zij haar rol goed vervult. Dit in het belang van de vereniging en de leden. De raad is tevens betrokken bij belangrijke strategische beslissingen.

Voorstellen

Anky Veldman
Voorzitter raad van toezicht
Directeur-eigenaar Contentum, gericht op ondersteuning van organisaties en medewerkers in verandertrajecten

De rol van voorzitter van de raad van toezicht van NU’91 vervul ik sinds 2015. Dit vak vervul ik nog steeds met veel plezier, in de wetenschap dat ik een bijdrage kan leveren aan de  beroepsgroep verpleegkundigen en verzorgenden. De samenleving ontwikkelt zich in hoog tempo en de (gezondheids)zorg verandert eveneens sterk. Competente verzorging en verpleging zijn een must in een hoogontwikkelde samenleving als de onze en dat vraagt om een vakkundige ontwikkeling van beroepsgroepen die daarin actief zijn. Ik heb veel respect voor alle zorgmedewerkers die dagelijks op een professionele wijze aan de slag zijn. De  vertaling van de ontwikkelingen in de verzorging en verpleging naar zowel de vakinhoudelijke als de arbeidsvoorwaardelijke kant is bij NU’91 in zeer goede handen. Ik heb NU’91 leren kennen als een professionele en dynamische organisatie met oog voor de gezondheidszorg in de brede zin van het woord en met hart voor verpleegkundigen en verzorgenden. Mijn wortels liggen in de verpleging: ik begon mijn loopbaan als wijkverpleegkundige. Daarnaast heb ik een achtergrond als bestuurder van een extramurale zorgorganisatie en van een onderwijsorganisatie. Binnen het onderwijs was ik onder andere betrokken bij de landelijke doorontwikkeling van de opleidingen voor verpleegkundige en verzorgende. Nog steeds voel ik me nauw betrokken bij -de professionalisering van- deze beroepsgroepen. Naast de toezichthoudende rol bij NU’91 ben ik ook toezichthouder bij enkele andere organisaties in het sociale domein.


Thessa van der Windt Thessa van der Windt
Advocaat bij O2 Legal

Ik ben als advocaat gespecialiseerd in strategisch arbeidsrecht, governance en gezondheidsrecht. Ik heb naast rechten ook de studie biomedische wetenschappen afgerond. Sinds eind 2017 ben ik lid van de raad van toezicht van NU’91. Daarnaast ben ik tevens toezichthouder bij Atheneum College Hageveld, Stichting Pro Senectute en Stichting Gemiva-SVG. Ook ben ik nog lid van de medisch-ethische toetsingscommissies van het NKI-AvL en Leiden-Den Haag-Delft. En tot slot zit in in de de gemeenteraad van Haarlem. Binnen de raad van toezicht van NU’91 ben ik de voorzitter van de remuneratiecommissie. Daarbij heb ik het aandachtsgebied juridische zaken en governance in mijn portefeuille.


Angelique Schuitemaker Angelique Schuitemaker
Directeur bestuurder Institute for Positive Health

Mijn hart ligt in de zorg. Dat kan ook niet anders als opgeleid verpleegkundige en vele jaren ervaring in de ouderenzorg. Als wijkverpleegkundige begonnen, via directeur thuiszorg, bestuurder van een Regionale Orgnanistie Structuur 1e lijn, nu directeur bestuurder bij het Institute for Positive Health. Hier houd ik mij onder andere bezig met de vraag: wat is zorg? Proberen we niet te veel zaken die bij het dagelijks leven horen in het zorgdomein op te lossen? Wat betekent dit voor het vak van alle verzorgenden en verpleegkundigen? En dat is precies waarom ik mij graag inzet voor NU’91: hoe kan dit mooie vak terugkeren naar de kern waarmee we het werk leuk én behapbaar houden.


Francis van Bergenhenegouwen Francis van Bergenhenegouwen 
Directeur Bestuursbureau bij Het nederlandse pensioenfonds

Na een afgeronde studie Fysiotherapie en Gezondheidswetenschappen ben ik terechtgekomen in de zakelijke dienstverlening. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in diverse managementfuncties op het gebied van pensioenen en vermogensbeheer. Op dit moment ben ik Directeur Bestuursbureau bij Het nederlandse pensioenfonds. Naast deze functie ben ik ook bestuurder bij Stichting Welzijn Castricum. In mijn vakgebied heb ik veel te maken met arbeidsvoorwaardelijke onderhandelingen waaronder pensioen. Ik zie veel uitdagingen in het zorgstelsel die ook spelen in de pensioenwereld. Dan denk ik aan de  individualisering, de betaalbaarheid op langere termijn en hoe kunnen we langer en fit blijven werken. Met mijn financiële en bedrijfsmatige achtergrond en door mijn ervaring als toezichthouder verwacht ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van NU’91.


Wybren Bakker Wybren Bakker
Coach en toezichthouder bij zorg- en welzijnsorganisatie
Actief in de politiek

Ik ben in 1978 als verpleegkundige begonnen en toen direct lid geworden van de beroepsorganisatie. Later volop meegedaan aan alle acties tijdens de ‘Witte Woede’. Ik werd bestuurlijk actief en later directeur van NU’91. Dat heb ik bijna zeven jaar met ontzettend veel plezier mogen doen samen met de leden en medewerkers. Na deze periode ben ik bestuurder in de ouderenzorg geworden en werd ik nog meer politiek actief. Op dit moment ben ik vooral politiek actief en werk ik als coach en toezichthouder bij zorg- en welzijnsorganisaties. Ben getrouwd met Cees en woon in Diepenveen (nabij Deventer) en ben daar onder andere voorzitter van de cliëntenraad van het Deventer Ziekenhuis.

NU’91 was en is me dierbaar. NU’91 is en blijft nodig om nationaal en internationaal stem te geven aan de beroepsgroep. Dat blijft hard nodig. Professionals maken elke dag het verschil voor patiënten. Professionals zorgen goed voor collega’s. Professionals mogen vertrouwen op een beroepsorganisatie die hen begrijpt en steunt. Directie en medewerkers zetten zich daarvoor elke dag weer in. Met alle bagage in mijn rugzak, zowel professioneel als persoonlijk, en met genoeg afstand, doe ik graag als toezichthouder mee. Ik hoop velen van jullie bij gelegenheid te mogen spreken.

Meer weten over mij? Kijk hiervoor op mijn website.

 

Vacature

Wij zijn op zoek naar een lid voor de raad van toezicht. Iemand die onder andere affiniteit heeft met de doelstelling van NU’91 en het vermogen en de attitude om het bestuur met raad – en als klankbord – terzijde te staan. Klik voor de volledige vacature met functieprofiel hieronder verder.

Vacature raad van toezicht