Home / Nieuws / Vernieuwde website mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd

Vernieuwde website mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd

Inzicht krijgen in je pensioen en pensioenopbouw kan voortaan nog gemakkelijker via de vernieuwde website mijnpensioenoverzicht.nl. Op de website kun je door in te loggen in een oogopslag zien hoeveel pensioen je het opgebouwd en bij welke pensioenfondsen of verzekeraars. Door de vernieuwing kan dit nu ook aan de hand van een overzichtelijke tijdlijn waarop onder andere jouw pensioen in netto maandbedragen te zien is. Inloggen op de website gaat via DigiD.

Wijziging in je woon-, werk-, en/of gezinssituatie

Ook als er een wijziging plaatsvindt in bijvoorbeeld jouw woonsituatie is het de moeite waard om je pensioenoverzicht te raadplegen. Zo kun je bij een scheiding, wisseling van baan, samenwonen of trouwen zien wat voor effect dit heeft op jouw pensioen. Ook kun je voortaan samen met je partner inloggen voor een gezamenlijk pensioenoverzicht. Zo zie overzichtelijk hoeveel inkomen er binnenkomt na jullie pensioen.

Veelgestelde vragen vernieuwde website mijnpensioenoverzicht.nl

Naast een duidelijk overzicht van jouw pensioen kun je op de vernieuwde website ook terecht voor veelgestelde vragen over jouw pensioen. Zo vind je onder andere antwoord op de vraag of dat de pensioenbedragen gelijk blijven, worden er vragen beantwoord over de AOW en over kleine pensioenen. De informatie op de website gaat niet over pensioen dat men zelf spaart via lijfrente of banksparen.

Filmpjes maken meer duidelijk

Op de website wordt via filmpjes uitleg gegeven over mogelijke gebeurtenissen die van invloed zijn op je pensioen en kun je eenvoudig doorklikken naar de website van jouw eigen pensioenuitvoerder voor nog meer gedetailleerde informatie. Op zoek naar meer informatie over de AOW? Dan kun je ook terecht bij de VCP. Zij maken een reeks video’s met het thema ‘pensioen’. De eerste video is vanaf nu online en gaat over de AOW. Terugkijken kan hier.

Bericht delen: