Home / Dit is de top 3!

We stellen de top 3 graag aan je voor!

Op deze pagina leer je iedere genomineerde beter kennen en lees je waarom Anita, Joep en Jennifer volgens de jury echte opinieleiders zijn.

Jennifer Bergkamp

Naam: Jennifer Bergkamp (40)

Beroep: verpleegkundige in de wijk bij Buurtzorg Nederland

Woonplaats: Hillegom

Bekend van: blogs op LinkedIn, Nursing columnist, diverse optredens in de media, zoals bij de talkshow OP1, Trouw en Vrij Nederland, auteur van Lofzang, spreker op congressen, gesprekspartner van zorgkantoren en politici

Waarom Opinieleider van de Zorg 2023: “Omdat ik de boodschap vanuit de zorg goed kan neerzetten en tastbaar maak voor mensen die niet in de zorg werken, mét passie voor mijn vak.”

Juryoordeel:

 • Rhijja Jansen, hoofdredacteur TVV:
  • “Jennifer is een echte pitbull. Met een scherpe tong en pen verdedigt ze dit mooie vak met hand en tand. Niet alleen in de media, maar ook in de vakliteratuur.”
 • Saskia van Witzenburg, Opinieleider in de Zorg 2022:
  • “Jennifer zet zich binnen een prachtige zorgorganisatie al jaren in voor meer zichtbaarheid en zeggenschap in de zorg.”

Anita de Vette

Naam: Anita de Vette (50)

Beroep: verpleegkundig specialist op de afdeling dialyse in het OLVG

Woonplaats: Amsterdam

Bekend van: Voorzitter van het Verpleegkundig stafbestuur van OLVG, lid verpleegkundige staf Santeon, spreker op congressen/opleidingen/symposia over verpleegkundig leiderschap.

Waarom Opinieleider van de Zorg 2023: ‘Omdat ik het opinieleiderschap vooral aanvlieg vanuit positiviteit en verbinding zoeken met elkaar. Ik deel graag mooie voorbeelden uit de zorg en stimuleer verpleegkundigen om hun rol te pakken.”

Belangrijkste juryoordeel:

 • Margot Hamel, adjunct-hoofdredacteur Nursing:
  • “Anita is een advocaat voor alle verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten bij haar in het ziekenhuis en daarbuiten. Via LinkedIn, maar ook op symposia en congressen, vertelt ze hoe ze zeggenschap vormgeeft bij haar in het ziekenhuis. Zij deelt haar ideeën graag met anderen, omdat ze ziet hoe belangrijk zeggenschap is voor zorgprofessionals.”
 • Michel van Erp, hoofdredacteur FLOOR:
  • “Anita koppelt haar ervaringen in de zorg, media en politiek op een hele duidelijke manier aan elkaar.”

Joep van Poorten (Broeder Joep)

Naam: Joep van Poorten (28)

Beroep: verzorgende IG op een pg-afdeling

Woonplaats: Helmond

Bekend van: op TikTok heeft @broederjoep ruim 80.000 en op Instagram zo’n 30.000 volgers.

Waarom Opinieleider van de Zorg 2023: “Omdat ik op een leuke manier de zorg naar buiten breng, met de mooie en minder mooie kanten. Hiermee inspireer ik mensen om in de zorg te gaan werken én geef ik werkplezier aan zorgverleners.”

Juryoordeel:

 • Michel van Erp, hoofdredacteur FLOOR:
  • “Hij zet op een positieve manier, en vaak met een lach, het werk van verzorgende IG in de spotlights.”
 • Rhijja Jansen, hoofdredacteur TVV:
  • “Joep zet de verschillende facetten van dit vak op creatieve en grappige wijze in de spotlights. Daarmee inspireert hij collega’s om de zorg vanuit het werkplezier te bekijken. Daarbij is hij het levende bewijs dat verpleegkunde niet alleen voor vrouwen is.”