Home / Nieuws / Afwijzing bezwaar pensioenwet: wat nu?

Afwijzing bezwaar pensioenwet: wat nu?

13 juni 2023- De Wet Toekomst Pensioenen (WTP) is eind mei door de Eerste Kamer aangenomen. Dit houdt in dat deze per 1 juli in werking zal treden en vanaf dan een overgangsfase van enkele jaren start. In deze periode gaan werkgevers en werknemers eerst afspraken met elkaar maken over de aanpassing van het pensioenstelsel. Vervolgens gaan de pensioenfondsen deze uitvoeren. In een eerder bericht riepen NU’91 leden op om bezwaar te maken tegen de mogelijke negatieve gevolgen die de WTP met zich mee kan brengen. Velen gaven hier gehoor aan, maar ontvingen daarna een brief van het pensioenfonds met een afwijzende reactie. Wat is nu de volgende stap?

 

Stuur een reactie!

NU’91 is aangesloten bij de CMHF, een onafhankelijke koepel van 41 beroeps- en belangenverenigingen. Door middel van diverse publicaties heeft de CMHF laten zien dat de WTP op bepaalde punten tekortschiet en welke verbeterd zouden moeten worden. Dit is echter niet overgenomen, waardoor veel onduidelijkheid is ontstaan over hoe alle plannen gaan uitpakken voor de pensioendeelnemers. De CMHF adviseert mensen die al bezwaar hebben gemaakt bij hun pensioenfonds én een afwijzende brief hebben ontvangen om hierop te reageren. Dit kan onder andere door deze voorbeeldbrief naar het betreffende pensioenfonds te sturen. Klik hier voor de adressen van de fondsen ABP en PFZW.

Meer weten?

Meer informatie over de CMHF en de bezwaarprocedure is te vinden op hun website. Belangrijk is om alle correspondentie over de WTP met het pensioenfonds de komende jaren goed te bewaren.

Nog geen eerste bezwaar gemaakt? Dit kan nog tot 1 juli. Lees hier terug hoe je dit aanpakt.

Bericht delen: