Home / Nieuws / NU’91 dringt aan op bonus voor zorgmedewerkers

NU’91 dringt aan op bonus voor zorgmedewerkers

Al enkele maanden leveren verpleegkundigen en verzorgenden een buitengewone inspanning in de strijd tegen het coronavirus. Zij staan daarbij onder grote emotionele druk, ondervinden een hogere fysieke belasting en daarnaast draait een deel extra overuren. Op 19 maart is in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin het kabinet verzoekt om zorgmedewerkers een bonus toe te kennen. Echter laat deze bonus nog steeds op zich wachten. 

Aandacht bij Tweede Kamer

Daarom heeft NU’91 de bonus nogmaals onder de aandacht gebracht bij alle fracties van de Tweede Kamer. Daarbij is verzocht om op korte termijn een voorstel te doen voor alle zorgmedewerkers van Nederland, om zo de woorden om te zetten in daden.

Echte waardering door bonus zorgmedewerkers

Stella Salden, voorzitter van NU’91: “De uitspraken over de waardering in de vorm van een bonus wordt door de beroepsgroep zeer gewaardeerd, maar momenteel vragen verpleegkundigen en verzorgenden zich af of de gedane toezeggingen ook daadwerkelijk worden waargemaakt en vooral: wanneer. Al weken staan zij in de frontlinie en hoewel de piek lijkt af te nemen, is de grote werkdruk voorlopig nog niet voorbij. De steun en complimenten van de afgelopen weken waren hartverwarmend, maar een waardering in de vorm van een onbelaste vergoeding zal door velen als een echte steun in de rug worden ervaren.”

Bericht delen: