Home / Nieuws / Bonus van € 1000 voor zorgprofessionals

Bonus van € 1000 voor zorgprofessionals

Zorgprofessionals die in hun werk te maken hebben gehad met de gevolgen van COVID-19 ontvangen een bonus van € 1000 netto. Dit als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Dat maakte minister Hugo de Jonge vanochtend bekend. Het gaat om een bonus voor alle sectoren. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We zijn positief over het feit dat de bonus nu eindelijk geregeld is.”

Wie krijgen bonus van € 1000?

De bonus is bedoeld voor helpenden, verzorgenden, schoonmakers, verpleegkundigen en al het andere ondersteunende personeel binnen alle zorgsectoren. Dat deze netto wordt uitgekeerd, vindt NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden een goede zaak. Stella Salden: “Vanaf het begin hebben we aangekaart om deze bonus netto uit te keren. We zijn blij dat dit nu ook gebeurt.”

Pas het begin

Toch blijft de beroepsorganisatie kritisch. Stella Salden: “Natuurlijk zijn we blij met deze bonus, omdat zorgpersoneel meer verdient dan alleen applaus. Maar we zien het ook als een eerste stap in de richting van een structurele verbetering en waardering van de zorg. De afgelopen periode heeft meer dan duidelijk gemaakt hoe onmisbaar onze zorgprofessionals zijn. Daar moet een passende beloning tegenover staan. Niet alleen nu door een eenmalige bonus, maar ook in de toekomst in de vorm van betere arbeidsomstandigheden, meer zeggenschap en structureel betere salarissen.”

Uitwerking deze zomer

VWS gaat in overleg met zorginstellingen ervoor zorgen dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het is bedoeld. Gedurende de zomer wordt nog verder uitgewerkt hoe de subsidie op een efficiënte manier kan worden uitgekeerd zonder hoge administratieve lasten. Er wordt naar gestreefd om het loket voor de aanvragen per uiterlijk 1 oktober te openen.

Bericht delen: