Home / Nieuws / Cao-overleg gehandicaptenzorg afgebroken

Cao-overleg gehandicaptenzorg afgebroken

NU’91 en andere partijen hebben op 17 februari geen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de gehandicaptenzorg. Het eindbod met betrekking tot het loon is volgens ons ondermaats. Werkgevers geven aan dat hier niet meer aan valt te tornen. Stella Salden, voorzitter NU’91: “Wij verwachten dat werkgevers nú hun verantwoordelijkheid nemen. Dat doen ze door een goede cao te bieden die recht doet aan het werk van de zorgprofessionals in deze branche.” 

De huidige cao is sinds 1 oktober 2021 al verlopen. Salden: “Het is ongekend dat werkgevers nu nog steeds niet met een goed bod komen. Met het loonbod, zoals het er nu ligt, worden feitelijk vastgestelde achterstanden niet weggewerkt. Tel daarbij de oplopende inflatie op. Wij kunnen dit niet meer uitleggen aan onze leden in de sector. Zorgprofessionals in deze sector hebben het gevoel dat zij altijd achteraan staan. Zij voelen zich zeker tijdens deze pandemie niet gehoord en gewaardeerd.”

Hoe nu verder
NU’91 gaat hierover de komende tijd in gesprek met haar leden. Salden: “Alleen de werkgevers in de UMC’s hebben daadwerkelijk stappen gezet om zorgprofessionals in de directe patiëntenzorg die waardering te geven waar zij recht op hebben. Het zou werkgevers in de gehandicaptenzorg sieren om hiertoe ook de eerste stappen te zetten zodat er eindelijk échte waardering komt.”

Bericht delen: