Home / Nieuws / De Dag van de Verpleging staat in het teken van de toekomst

De Dag van de Verpleging staat in het teken van de toekomst

12 mei 2023 – Op de geboortedag van Florence Nightingale, 12 mei, wordt wereldwijd de Dag van de Verpleging gevierd. Op deze dag worden alle verpleegkundigen, verzorgenden en aanverwante beroepen traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Jaarlijks kiest ICN, de internationale organisatie voor verpleegkundigen, een thema voor deze dag. Dit jaar is dat: ‘Our Nurses, Our Future’. NU’91 sluit zich hier als de Nederlandse vertegenwoordiger van de ICN bij aan. Deze campagne roept op tot actie om de zorg als geheel en het werk als zorgprofessional toekomstbestendig te maken.

NU’91 vindt het belangrijk dat op deze dag extra stilgestaan wordt bij het belangrijke werk van zorgprofessionals. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We zijn trots op de professionaliteit en de liefdevolle zorg die zorgprofessionals dag in dag uit leveren. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn onmisbaar voor de samenleving. Daarom mogen we deze dag vieren. Sterker nog, we moéten deze dag vieren.” Daarom gaat NU’91 vandaag instellingen in heel Nederland langs om zorgprofessionals te feliciteren.

Op naar een betere toekomst

Het is deze dag belangrijk om vooruit te kijken. NU’91 doet dit 12 mei traditiegetrouw samen met de International Council of Nurses (ICN). Het ICN-thema ‘Our Nurses, Our Future’ gaat onder andere in op de lessen die wij als beroepsgroep meenemen uit de pandemie en hoe we deze informatie kunnen ombuigen om zo verpleegkundigen en aanverwante beroepen nog beter op de kaart te zetten. Van onzichtbaar, naar onmisbaar.  Voor zowel het publiek, als beleidsmakers. Zodat zij de bescherming, het respect en de waardering krijgen die ze verdienen.
Onderzoek van onder meer ICN heeft laten zien hoe belangrijk is dat er wereldwijd geïnvesteerd wordt in de zorgsector, om zo haar voortbestaan te kunnen garanderen. Stella Salden, voorzitter van NU’91 onderstreept dit: “Zorg gaat over kwaliteit van leven, het voorkomen van ziektes en het tijdig bieden van hulp. Als je het mij vraagt is investeren in deze cruciale beroepen, het allermooiste cadeau op de Dag van de Verpleging.”

Wil je meer weten over het thema ‘Our Nurses, Our Future’? Klik dan hier.

Bericht delen: