Home / Nieuws / De toekomst van de VVT: De medewerker op 1

De toekomst van de VVT: De medewerker op 1

Op 30 november vond de conferentie over de toekomst van de VVT plaats. NU’91, ZorgThuisNL, Actiz en de andere bonden hebben tijdens deze conferentie een manifest aan de overheid aangeboden. Met acht actiepunten roepen we de overheid op om de medewerker op 1 te zetten.

Het feit dat mensen genoodzaakt zijn om steeds langer thuis te blijven wonen, is in de hele VVT-sector voelbaar. Tegelijkertijd wordt de zorg die zorgprofessionals moeten verlenen steeds zwaarder en vraagt om deskundige zorg. Met steeds minder collega’s. Daarbij staat de financiële beloning in de VVT totaal niet in verhouding met de werkdruk, zwaarte en verantwoordelijkheden. Steeds meer medewerkers komen in financiële problemen en verlaten de zorg. De beloning moet dus fors omhoog. En de werkdruk moet omlaag.

Salaris en beperkingen

In het manifest pleiten de partijen voor meer geld voor de VVT, zodat de loonachterstand ten opzichte van andere middengroepen ongedaan kan worden gemaakt. Daarnaast focussen we op het herzien van regels die beperkend werken. Zo moeten de administratieve werkzaamheden die niet nodig zijn voor het bieden van zorg worden geschrapt. Het hele manifest kun je hier lezen.

Bericht delen: