Home / Nieuws / Dringend verzoek ingediend om cao-overleg ziekenhuizen te hervatten

Dringend verzoek ingediend om cao-overleg ziekenhuizen te hervatten

Het overleg van 24 december voor een nieuwe cao ziekenhuizen, heeft ons niet gebracht wat we hoopten. Het bod kwam onvoldoende tegemoet aan de inzet van NU’91. Gisteren is er een dringend (schriftelijk) verzoek ingediend om het cao-overleg op korte termijn te hervatten. Vandaag neemt NU’91 contact op met de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) om dit kracht bij te zetten.

Inmiddels zijn we ruim 7 maanden verder. In juli 2021 liep de cao af voor zorgprofessionals werkzaam in het ziekenhuis. Nog steeds wachten we op een structurele verbetering van de arbeidsvoorwaarden én waardering voor jullie tomeloze inzet tijdens de coronacrisis. Tot op heden is door de opstelling van werkgevers in de ziekenhuizen deze waardering niet zichtbaar. NU’91 vindt dat daar nu echt verandering in moet komen.

Salarisachterstand
Uit het beloningsonderzoek van werkgeversvereniging AWVN – mede geïnitieerd door de NVZ – komt naar voren dat verpleegkundigen, verzorgenden en aanverwante zorgprofessionals in het primaire proces een salarisachterstand hebben ten opzichte van de marktsectoren. Ondanks de door de overheid beschikbaar gestelde 675 miljoen euro om juist die achterstand weg te werken, blijven zorgprofessionals tot op de dag van vandaag met lege handen staan…

Onacceptabel
Dit is voor NU’91 onacceptabel. Het kan toch niet zo zijn dat in deze tijd, waarin het uiterste wordt gevraagd van zorgprofessionals, moet worden overgegaan tot acties? Om op die manier tot een nieuwe cao te komen met afspraken, die recht doen aan het werk van deze zorgprofessionals? En juist daarom wil NU’91 dat op korte termijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao ziekenhuizen weer worden hervat.

Wij houden jullie op de hoogte!

Bericht delen: