Home / Nieuws / ‘Extra handen voor de zorg’ zorgt voor ruim 7500 extra zorgmedewerkers

‘Extra handen voor de zorg’ zorgt voor ruim 7500 extra zorgmedewerkers

Ruim 22.000 mensen hebben zich aangemeld voor het platform Extra handen voor de zorg. Begin maart is NU’91 een initiatief gestart waarbij meer dan 10.000 zorgverleners zich hadden aangemeld. Om de inzet landelijk te coördineren, werden de handen ineengeslagen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werkgevers en RegioPlus. Inmiddels is voor 7570 extra zorgmedewerkers een match gevonden met een zorgorganisatie.

Steentje bijdragen

De aanmeldingen bestonden voornamelijk uit studenten van zorgopleidingen, oud-zorgmedewerkers, artsen en gepensioneerde verpleegkundigen. Allemaal waren – en zijn – zij bereid om hun steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis.

Gespecialiseerd verpleegkundigen

Onder de personen die zijn ingezet, zijn vooral veel verpleegkundigen, verzorgenden en specialistisch verpleegkundigen. Bij laatstgenoemde groep ging het voornamelijk om de ic-verpleegkundigen vanwege de uitbreiding van de ic-capaciteit.

VVT meeste aanvragen

De sector die het meest om extra personeel heeft gevraagd, is de VVT. Daarna gevolgd door de ziekenhuizen en de gehandicaptenzorg. In totaal zijn 376 organisaties geholpen met de inzet van extra zorgmedewerkers dankzij het initiatief.

Nog steeds kun je je aanmelden voor Extra handen voor de zorg. Kijk hiervoor op de website van het platform.

Bericht delen: