Home / Nieuws / Extra vergoeding voor zorgprofessionals met long covid stap in de goede richting

‘Extra vergoeding voor zorgprofessionals met long covid stap in de goede richting’

30 april 2o24 – Verpleegkundigen en verzorgenden die tijdens de pandemie long covid opliepen en in aanmerking kwamen voor een vergoeding van 15.000 euro, krijgen nog eens 9010 euro extra. Daarmee komt het totale bedrag dat zij ontvangen op 24.010 euro. Ook kunnen binnenkort waarschijnlijk alle zorgprofessionals die in 2020 postcovidklachten opliepen een aanvraag voor compensatie indienen. Dat schrijft demissionair minister Conny Helder van VWS aan de Tweede Kamer. Eerst was dat alleen mogelijk voor zorgprofessionals die in maart tot juni ziek van dat jaar ziek werden, de zogenaamde ‘eerste golf’.

NU’91 is blij met de extra vergoeding en de uitbreiding van de doelgroep. Toch is er volgens de beroepsvereniging nog meer werk aan de winkel voor de politiek. Femke Merel van Kooten, voorzitter van NU’91: “Het is een stap in de goede richting dat er nog meer erkenning komt voor deze groep zorgprofessionals met postcovidklachten. Toch willen we dat er voor álle verpleegkundigen, verzorgenden en zorgstudenten die tijdens de pandemie long covid opliepen een financiële compensatie komt. Veel van hen vallen nu nog steeds buiten de boot. Zij stonden echter, net als hun collega’s die ziek werden tijdens de eerste golf, in de frontlinie tijdens de pandemie. Ook daar moet politiek Den Haag geld voor vrijmaken.”

Aanvraagloket

Het is nog niet bekend wanneer de zorgprofessionals de extra vergoeding van ruim 9000 euro kunnen verwachten. Ook is onduidelijk wanneer de overheid een nieuw aanvraagloket opent. Helder zegt te hopen dat dit nog voor de zomer zal zijn.

Bericht delen: