Home / Nieuws / Femke Merel van Kooten nieuwe voorzitter NU’91

Femke Merel van Kooten nieuwe voorzitter NU’91

27 juni 2023 – NU’91 heeft Femke Merel van Kooten aangesteld als tijdelijke voorzitter. Na het vertrek van de voormalige voorzitter heeft de ledenraad dit besluit genomen. NU’91 gaat ervan uit met haar een stap voorwaarts te zetten in de richting van een toekomstbestendige organisatie die haar leden in de zorg optimaal vertegenwoordigt.

Van Kooten is momenteel al werkzaam bij NU’91. Ze is hier manager arbeidszaken en verantwoordelijk voor de politieke lobby. Als oud-Tweede Kamerlid en zorgwoordvoerder heeft ze een groot netwerk dat waardevol is voor de beroepsorganisatie. Ze is onder meer bekend van de coronadebatten. Dankzij haar initiatief ontvingen zorgmedewerkers tijdens de eerste golf de zorgbonus van duizend euro netto. Daarnaast werd er door haar inzet een motie aangenomen voor de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de FFP2-maskers buiten de ziekenhuizen.

Bovendien heeft ze jarenlange media-ervaring op zowel regionaal als landelijk niveau en wordt zij in haar netwerk nog steeds gezien als opiniemaker. Van Kooten: “Met bevlogenheid kom ik op voor onze zorgprofessionals. Zij vormen een cruciale spil in de samenleving en verdienen daarom de beste vertegenwoordiging.” NU’91 stelt Van Kooten per direct aan voor de periode van een jaar.

Bericht delen: