Home / Nieuws / Geef een stem aan jouw werk met het opinieleiderschapsprogramma

Geef een stem aan jouw werk met het opinieleiderschapsprogramma

NU’91 biedt haar leden komende zomer en najaar het opinieleiderschapsprogramma aan. Het programma richt zich op het versterken van zichtbaarheid en zeggenschap van zorgprofessionals, zowel in hun organisaties als in het publieke debat. NU’91 heeft dit programma in samenwerking met Fontys Hogescholen opgezet.

De coronapandemie zorgde ervoor dat het werk van zorgprofessionals in de schijnwerpers kwam te staan. In de media waren zorgprofessionals vaker zelf aan het woord. Maar ook nu corona steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, blijft het belangrijk om als zorgprofessional op de juiste momenten zeggenschap en leiderschap te tonen. Tenslotte weet jij als geen ander wat jouw vak inhoudt en wat belangrijk is om je werk zo goed mogelijk te doen.

Jij bent de expert

In organisaties, in de media en in het maatschappelijke debat is de stem van zorgprofessionals nauwelijks te horen. Onderzoek uit de VS laat zien dat in slechts vier procent van de mediaoptredens over zorggerelateerde onderwerpen zorgprofessionals aan het woord zijn of geciteerd worden. Dat is bijzonder, want als professional ben je namelijk dé expert van jouw beroep. Jij weet wat het dagelijkse werk inhoudt en je hebt unieke kennis en ervaring vanuit de praktijk. In dit programma leer je hoe je meer invloed krijgt op de zorg en op je werk. Met experts in het veld ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden en leer je omgaan met verschillende belangen. Ook leer je je verhaal goed neer te zetten, zodat anderen weten wat jouw werk inhoudt.

Enthousiaste leden NU’91

Deze leergang is special voor ambitieuze leden van NU’91 die zichzelf en hun vak willen ontwikkelen. Je kunt meedoen vanuit alle werkvelden. Na deelname kun je ambassadeur worden van de beroepsgroep. Zo kun je jouw opgedane kennis en ervaring inzetten voor een betere zorg, zichtbaarheid en imago van jouw beroep.

Aanmelden

Het programma bestaat uit vijf modules over een periode van vijf maanden. Het programma start op 4 en 5 juli met een tweedaagse module inclusief overnachting, zodat we de tijd hebben voor kennismaking en verkenning van jullie opinieleiderschap. De andere vier modules zijn eendaags en worden op verschillende locaties georganiseerd. De dagen worden ingeleid door experts. De laatste module is eind november.

Wil je je aanmelden voor deze zomer?

Wacht niet te lang! Via deze link kun je je aanmelden.
Met vragen kun je terecht bij Willem Hopmans Eijkman: w.hopmans-eijkman@nu91.nl. 

Bericht delen: