Home / Nieuws / Nieuw gesprek over salarisverhoging gehandicaptenzorg

Nieuw gesprek over salarisverhoging gehandicaptenzorg

26 mei 2023 – Op dinsdag 30 mei zal er opnieuw overleg plaatsvinden tussen NU’91, de andere bonden en werkgeversorganisatie VGN over een salarisverhoging voor zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg. Begin mei stapte NU’91 tijdens de onderhandeling nog op na een mager voorstel van de werkgevers. 

Op 9 mei bood VGN 5% structurele salarisverhoging over 2023, bovenop de 3,2% die al in de huidige cao was afgesproken. In 2024 zou er dan nog eens 5% bijkomen. Ook stelde de werkgeversorganisatie hierbij als voorwaarde dat de huidige cao, die nog tot begin volgend jaar loopt, dan verlengd zou worden tot eind 2024. NU’91 kon zich hier niet in vinden en verliet de onderhandelingstafel. Op initiatief van VGN volgt nu begin volgende week een nieuw gesprek. We zijn benieuwd waarmee de werkgevers komen.

NU’91 krijgt veel signalen dat leden in de gehandicaptenzorg het financieel moeilijk hebben en dat is onacceptabel. Alle zorgprofessionals in Nederland verdienen namelijk een fatsoenlijk salaris. Daar blijven we ons, in alle sectoren, keihard voor inzetten. Ook op 30 mei! We houden je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bericht delen: