Home / Nieuws / NU’91: ‘Bod NFU volstrekt onvoldoende’

NU’91: ‘Bod NFU volstrekt onvoldoende’

17 november 2023 – Vandaag heeft NU’91, samen met de overige bonden en werkgevers, voor de vijfde keer overleg gevoerd over een nieuwe cao voor de umc’s. Na vier onderhandelingsrondes, waarin de inhoudelijke voorstellen zijn uitgewisseld, kwam de NFU vandaag met een bod. Hierin stond onder andere een loonbod van 2% per 1 juli 2024 voor een looptijd van 1 jaar. Voor NU’91 is dit voorstel volstrekt onvoldoende.

Veel van de inhoudelijke voorstellen van NU’91, zoals aandacht voor veiligheidsbeleid, omkleedtijd = werktijd en sneller doorgroeien naar het einde van de loonschaal zijn door de werkgevers afgewezen.
Ook voor de verbetering van de reiskosten, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en de vergoeding voor bereikbaarheidsdiensten en onregelmatigheidstoeslag blijft het bod van de werkgevers ver achter bij de inzet van NU’91 voor de nieuwe cao.

Diep teleurgesteld
NU’91 en de overige bonden zijn diep teleurgesteld in dit bod van werkgevers. Het doet geen recht aan de inzet van de zorgprofessionals in de umc’s. NU’91 en de overige bonden komen op korte termijn met een eigen voorstel richting de werkgevers. Op 7 december is er een nieuwe cao-onderhandeling gepland waarin het overleg wordt voortgezet.

Vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan, als je lid bent, contact op met één van onze cao-onderhandelaren:
Mark Froklage: m.froklage@nu91.nl
Michel Rog: m.rog@nu91.nl

Bericht delen: