Home / Nieuws / NU’91: ‘Elke dinsdag in het zwart naar het werk’

NU’91: ‘Elke dinsdag in het zwart naar het werk’

 

10 maart – NU’91 roept verpleegkundigen en verzorgenden in alle sectoren op om vanaf nu elke dinsdag in zwarte kleding hun werk uit te voeren. De actie is een onderdeel van de nieuwe NU’91 campagne ‘Zorg op Zwart’, waarmee de beroepsvereniging aandacht wil vragen voor alle problemen die spelen in de zorg.

Campagne 

Bij de aftrap van de campagne ‘Zorg op Zwart’ afgelopen donderdag waren meer dan honderd zorgprofessionals aanwezig om hun stem te laten horen. En dat is hard nodig! De werkdruk in de zorg is ongekend hoog, personeelstekorten lopen op en steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden geven aan moeite te hebben om rond te komen. NU’91 wil verandering: een marktconform salaris, goede arbeidsvoorwaarden en meer zeggenschap. Een toekomstbestendige zorg voor alle verpleegkundigen en verzorgenden in alle sectoren. Zodat het aantrekkelijk wordt en blijft om in de zorg te werken.

Elke dinsdag in het zwart

Laat zien dat je ‘Zorg op Zwart’ steunt door vanaf nu elke dinsdag in het zwart je werk uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld een zwart shirt of een zwarte sweater zijn.  Kan dit niet in jouw sector, kijk dan wat wel mogelijk is. Wees creatief! Kijk ook op de speciale NU’91 actiepagina van ‘Zorg op Zwart’ voor meer informatie.

Doet jouw instelling mee aan de actie? We zijn benieuwd hoe dat eruit ziet! Stuur je beeldmateriaal naar actie@nu91.nl

Bericht delen: