Home / Nieuws / NU’91: “Er wordt inderdaad te weinig met zorgprofessionals gesproken”

NU’91: “Er wordt inderdaad te weinig met zorgprofessionals gesproken”

NU’91 kan zich vinden in de beoordeling door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) van de aanpak door het kabinet van de coronacrisis. De conclusie van de OVV is dat het kabinet de zorgen die de zorgsector uitte, niet goed heeft opgepakt.

“Het kabinet heeft, op een enkele uitzondering na, signalen vanuit de zorgsector niet aanwijsbaar gebruikt om de crisisaanpak te evalueren en aan te passen”, aldus de OVV. NU’91 vindt dit een pijnlijke vaststelling: “Wij hebben hier namens de zorgprofessionals herhaaldelijk op gewezen. Luister naar onze zorgprofessionals en onderneem actie op basis van hun expertise. Zij zijn degenen die dagelijks in de zorgsector werken en als geen ander weten wat er vereist is.”

NU’91 hoopt dat deze conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de ogen zullen openen en dat er daadwerkelijk stappen ondernomen zullen worden: “Deze conclusies hebben betrekking op de periode van covid, maar helaas is deze bevinding nog steeds de dagelijkse realiteit. Er wordt veel over de zorgprofessionals gesproken, maar veel te weinig met hen.”

Bericht delen: