Home / Nieuws / NU’91 houdt peiling over vrouwspecifieke klachten op de werkvloer

NU’91 houdt peiling over vrouwspecifieke klachten op de werkvloer

27 juni 2024 – Ruim 85% procent van zorgprofessionals is vrouw*. Gedurende hun leven krijgen ze te maken met verschillende vrouwspecifieke gebeurtenissen waarin de menstruatie en/of de overgang centraal staan, in sommige gevallen gecombineerd met een fertiliteitstraject. Dat kan lichamelijke, mentale en sociale klachten veroorzaken, waardoor sommige vrouwen hun werkzaamheden moeten aanpassen of zelfs niet meer kunnen uitvoeren.

Zeker in een sector met een hoge werkdruk, wisselende diensten en veel fysieke werkzaamheden, kunnen deze klachten zorgen voor extra uitdagingen. Vanuit NU’91 willen wij daarom inzichtelijk maken hoeveel vrouwen in de zorg deze klachten ervaren tijdens hun werkende leven, of zij hierover durven te praten, of zij de ruimte voelen om dit met hun leidinggevende te bespreken én wat zij denken dat noodzakelijk is om het werk zo goed mogelijk uit te oefenen.

Vandaar deze peiling, die is onderverdeeld in de volgende drie onderwerpen: menstruatiecyclus, overgang en fertiliteitstrajecten. Het invullen kost ongeveer tien minuten en kan tot en met 15 juli om 12.00 uur. De resultaten delen we in de komende editie van ons magazine FLOOR. Klik hier om de peiling te starten!

*In deze peiling spreken we over de term vrouw. Daarmee doelen we in dit geval op volwassenen wiens biologische geslacht vrouw is. Waar wordt gesproken over zorgprofessional, kan verpleegkundige, verzorgende of een aanverwant beroep gelezen worden. Met aanverwante beroepen doelen we onder andere op anesthesiemedewerkers, ok-assistenten, begeleiders in de gehandicaptenzorg, etc.

Bericht delen: