Home / Nieuws / NU’91 naar ICN congres in Canada

NU’91 naar ICN congres in Canada

4 juli 2023 – Van 29 juni tot 5 juli was een delegatie van NU’91 in Canada. De eerste dagen stonden in het teken van de bestuurlijke vergaderingen van de Council of National Nursing Association Representatives (CNR), het bestuursorgaan van ICN. Dit orgaan bestaat uit vertegenwoordigers van nationale beroepsorganisaties van verpleegkundigen uit meer dan honderddertig landen. NU’91 is als enige Nederlandse beroepsorganisatie lid. Aansluitend vond een congres plaats, waar ruim zesduizend verpleegkundigen van over de hele wereld bij aanwezig waren.

Tijdens de vergaderingen bespraken CNR-leden de problemen waar verpleegkundigen en zorgverleners overal ter wereld mee worden geconfronteerd, waaronder het wereldwijde personeelstekort. Er was veel aandacht voor het feit dat de pandemie dit probleem nog eens extra heeft vergroot. De voorzitter van ICN, drs. Pamela Cipriano, zei hierover het volgende: “Verpleegkundigen zijn samen ontzettend krachtig. Toch wordt nog steeds hun stem te weinig gehoord, terwijl zij cruciaal zijn in een zorgstelsel en de samenleving. In plaats van onzichtbaar moet deze groep onmisbaar worden.”

Nadat het officiële vergadergedeelte werd afgesloten, begon het congres. Zo’n vijf dagen lang stonden er talloze inspirerende sessies op het programma. Veel aandacht was er voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals. Overal ter wereld blijkt, zeker na de pandemie, dat dit de hoogste prioriteit moet hebben. Om zelf te kunnen zorgen, moet voor deze groep worden gezorgd en het is van belang dat hierin wordt geïnvesteerd. Tijdens het congresgedeelte waren ook enkele leden van NU’91 aanwezig. Voorzitter Femke Merel van Kooten over het congres: “De afgelopen dagen heb ik nogmaals ingezien wat het belang is van onze beroepsgroep. Het is nu tijd om eens echt hierin te investeren. Overal ter wereld zien we in dat deze groep onmisbaar is.”

Benieuwd naar een korte impressie van de afgelopen dagen? Ga dan naar ons instagramkanaal. De komende tijd worden op onze website ook diverse updates geplaatst.

Bericht delen: