Home / Nieuws / NU’91: ‘Verwachting dat nieuwe zorgministers problemen in de zorg aanpakken met mensen uit de sector zelf’

NU’91: ‘Verwachting dat nieuwe zorgministers problemen in de zorg aanpakken met mensen uit de sector zelf’

NIEUWEGEIN – Beroepsorganisatie NU’91 is blij dat de beide, nieuwe zorgministers een achtergrond in de zorg hebben. Dat is de reactie na het bekendmaken van de indeling van het nieuwe kabinet. Stella Salden, voorzitter NU’91: “Er moet de komende jaren veel gebeuren en veranderen in de zorgsector. Wij verwachten dat de nieuwe bewindslieden dit samen met de mensen uit de sector gaan aanpakken.”

Volgens de beroepsorganisatie moet er een nieuwe manier van denken komen om de bestaande problemen aan te pakken. Salden: “Ernst Kuipers heeft vorig jaar meerdere malen laten merken dat hij weet waar de knelpunten zitten in de zorg. Hij heeft hiervoor zelfs zijn nek uitgestoken. Dit door in de academische ziekenhuizen de beperkte middelen die er waren voor financiële waardering specifiek in te zetten voor de beroepsgroep verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is een belangrijke ontwikkeling met het oog op de toekomst, omdat de problemen binnen deze groep het grootst zijn. Wij verwachten dat dit de komende jaren door hem verder wordt uitgerold, zodat ook verpleegkundigen en verzorgenden in de andere sectoren hiermee te maken krijgen.”

Belangrijke stem

Daarnaast hoopt NU’91 dat de nieuwe zorgministers de verpleegkundigen en verzorgenden een belangrijke stem geven. Salden: “Het moet niet langer over deze beroepsgroep gaan, maar met ze. Zij moeten een stem krijgen binnen politiek Den Haag om zo zelf mee te denken over het beleid binnen hun vak. Er moet worden ingezet op een betere waardering van deze zorgprofessionals en dat begint al met het zorgen voor zeggenschap.”

 

Bericht delen: