Home / Nieuws / NU’91 viert zestigste editie van de Dag van de Verpleging

NU’91 viert zestigste editie van de Dag van de Verpleging 

12 mei – Vandaag wordt wereldwijd voor de zestigste keer de Dag van de Verpleging gevierd. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de verpleegkunde, waar beroepsvereniging NU’91 trots op is. Het is traditiegetrouw hét jaarlijkse moment om zorgprofessionals uitgebreid in het zonnetje te zetten. Femke Merel van Kooten, voorzitter van NU’91, roept op om dat massaal te doen: “Onze beroepsgroep is de ruggengraat van de gezondheidszorg. Geef zorgprofessionals de erkenning en waardering die ze verdienen.” 

Wereldwijde viering 

Al zes decennia lang wordt de Dag van de Verpleging gevierd op de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Jaarlijks kiest de internationale beroepsorganisatie, International Counsil of Nurses (ICN), aansluitend een campagnethema voor deze speciale dag. Dit jaar is dat ‘Our nurses, our future. The economic power of care’. NU’91 sluit zich hier als dé Nederlandse vertegenwoordiger van de ICN bij aan. Het doel van deze campagne is om de maatschappij en politiek in te laten zien dat strategische investeringen in de verpleegkundige beroepsgroep aanzienlijke economische en maatschappelijke voordelen opleveren.  

 Maak de zorg gezond 

Van Kooten: “De maatschappij leunt stevig op onze zorgprofessionals. De komende jaren wordt dit meer, onder andere door de vergrijzing. Daarnaast is er nauwelijks nieuwe aanwas en verlaten verpleegkundigen en verzorgenden massaal het werkveld. Investeringen om de zorg weer gezond te laten worden en vervolgens te hóuden, zijn cruciaal. Het wordt tijd dat we stoppen om hen als kostenpost te zien.” 

Bericht delen: