Home / Nieuws / NU’91 wil salariscorrectie voor de GGZ

NU’91 wil salariscorrectie voor de GGZ

Op dinsdag 2 mei vond overleg plaats tussen NU’91 en de andere bonden met de werkgevers in de geestelijke gezondheidszorg. Onderwerp was een aanvullende afspraak in de cao GGZ over een salarisverhoging.

De cao loopt nog tot 31 december 2024. Door de huidige economie zijn de salarissen in de GGZ, net als in andere sectoren, echter niet meer marktconform. NU’91 krijgt veel signalen dat ook GGZ- verpleegkundigen en verzorgenden moeite hebben om maandelijks rond te komen van hun huidige salaris. Daarom wordt er ingezet op een salarisverhoging, zoals ook voor de ziekenhuizen en academische ziekenhuizen tot stand is gekomen. We willen dat deze ingaat vanaf 1 mei 2023 voor de resterende periode van de cao, dus tot eind 2024.
Het gaat voor nu dus specifiek om een aanvullende financiële paragraaf in de cao GGZ met betrekking tot een salariscorrectie. Volgend jaar zullen bij de onderhandelingen voor de nieuwe cao ook alle andere relevante onderwerpen opnieuw worden besproken.

De werkgevers hebben dinsdag aangegeven meer tijd nodig te hebben. Binnenkort zal het gesprek weer worden hervat. Zodra hier meer over bekend is, laten we je dit uiteraard weten.

Bericht delen: