Home / Nieuws / Onderhandelingen cao ziekenhuizen lopen vast vanwege minimale salarisverhoging

Onderhandelingen cao ziekenhuizen lopen vast vanwege minimale salarisverhoging

Vanmiddag is het overleg voor een nieuwe cao ziekenhuizen hervat. Eerder waren de onderhandelingen hierover al vastgelopen. Helaas komt er ook uit het overleg van vandaag geen nieuw akkoord. Het overleg loopt vast als het gaat over de structurele salarisverhoging. 

Werkgevers bieden namelijk niet meer dan 2% structurele loonsverhoging over 19 maanden. Omgerekend komt dit neer op nog geen 1,3% op jaarbasis. Hierdoor gaat een groot deel van de verpleegkundigen en verzorgenden er minder op vooruit dan andere groepen in de ziekenhuizen. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We kunnen daarom niet met dit voorstel akkoord gaan. Tijdens de pandemie is, en wordt nog steeds, het uiterste van de verpleegkundigen en verzorgenden gevraagd. Toch staan zij nu weer achteraan. Het is tijd voor een passende waardering.” 

Achterstanden  

Op Prinsjesdag vorig jaar is door de overheid extra geld beschikbaar gesteld. Dat was bedoeld om de feitelijke gestelde achterstanden in de salarissen van de middengroepen weg te werken. Echter wordt dit geld nu ingezet om het percentage salarisverhoging rooskleuriger voor te stellen. Een grote teleurstelling volgens beroepsorganisatie NU’91. 

Salarisverhoging

Salden: “Vanuit de politiek klinkt al langere tijd het geluid om de salarissen van zorgprofessionals structureel te verhogen. Het is voor ons daarom volstrekt onbegrijpelijk dat dit het maximale is wat de werkgevers willen bieden. Als wij onze zorgprofessionals willen behouden en nieuwe mensen willen aantrekken dan moet er nu iets gebeuren. Wij gaan daarom met onze leden in gesprek om te bekijken welke vervolgstappen noodzakelijk zijn.”

Bericht delen: