Home / Nieuws / Opnieuw uitstellen vaccinatie wijkverpleging en gehandicaptenzorg onacceptabel

Opnieuw uitstellen vaccinatie wijkverpleging en gehandicaptenzorg onacceptabel

Tijdens de persconferentie van gisteravond zinspeelde demissionair minister De Jonge op het opnieuw uitstellen van de vaccinatie voor zorgpersoneel. Met een derde golf in het vooruitzicht en de continue druk op de zorg is dit volgens NU’91 echt niet meer uit te leggen.

Grote consequenties

Meer dan 103.000 zorgmedewerkers zijn al getroffen door corona. Het ziekteverzuim is op dit moment erg hoog en lijkt alleen maar te stijgen. Nog meer uitval gaat onmogelijk samen met een derde golf, waarvan demissionair premier Rutte aangeeft dat deze onvermijdelijk op ons afkomt. Dit heeft grote consequenties voor alle ouderen en hulpbehoevenden, die op dit moment gebruikmaken van thuiszorg, en voor cliënten in de gehandicaptenzorg.

Uitstellen vaccinatie geen optie

Ook de professionals in de wijkverpleging en gehandicaptenzorg staan al vanaf het begin van deze pandemie in de frontline. Maar keer op keer staan ze achteraan als het gaat om bescherming. Het weer uitstellen van het vaccineren is onacceptabel en al helemaal geen optie met een derde golf op komst.

Kom afspraken na

In eerste instantie zouden zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen, de thuiszorg en de gehandicaptenzorg als eerste de mogelijkheid tot de vaccinatie krijgen. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We kunnen niet langer meer wachten. We zien dat de druk in de zorg ontzettend toeneemt, doordat zorgprofessionals zelf besmet raken en uitvallen.” NU’91 roept demissionair minister De Jonge op om gemaakte afspraken na te komen en ook de zorgprofessionals in de wijkverpleging en gehandicaptenzorg zo snel mogelijk te vaccineren.

Bericht delen: