Home / Nieuws / Peiling seksueel grensoverschrijdend gedrag

Peiling seksueel grensoverschrijdend gedrag

De laatste tijd komen er veel verhalen naar buiten over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen diverse sectoren. We weten helaas dat dit ook binnen de zorgsector nog te vaak plaatsvindt. Met behulp van deze peiling willen we dit beter in kaart brengen.

Op deze manier kunnen wij acties bedenken die eraan bijdragen dat jij jouw werk op een zo veilig en prettig mogelijke manier kunt doen. De vragen die we stellen, zijn gericht op jou als werknemer in relatie tot de patiënt, mantelzorgers, collega’s of werkgevers.

Onze definitie

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is lastig te definiëren. Wat voor de een niet hinderlijk is, kan een ander juist als onprettig of grensoverschrijdend ervaren. Wij hanteren daarom voor deze peiling de volgende definitie: Seksueel grensoverschrijdend gedrag is gedrag dat verbaal of non-verbaal en bewust of onbewust wordt geuit en dat voortkomt uit een machtsverschil. Bovendien ervaart de persoon die ermee wordt geconfronteerd het gedrag als ongewenst en onprettig.

We begrijpen dat dit een gevoelig onderwerp is en dat het een negatieve trigger kan veroorzaken bij je. We vragen je daarom om kritisch te kijken of je eraan toe bent om deze vragen in te vullen.

Alle verhalen en meldingen worden vertrouwelijk behandeld en je gegevens worden nooit gedeeld met derden. Het invullen van de peiling kost ongeveer tien minuten en kan tot 11 april. Klik hier om de peiling te openen. Alvast bedankt voor het eerlijk delen van jouw ervaringen.

Contact

Mocht je de behoefte hebben om over het onderwerp verder door te praten of bevind je jezelf momenteel in een situatie waarin (juridische) hulp nodig is, neem dan contact op met NU’91 via 030-2964144.

Bericht delen: