Home / Nieuws / Reactie NU’91 geweldsincident psychiatrische kliniek Veldzicht

Reactie NU’91 geweldsincident psychiatrische kliniek Veldzicht

7 november 2022 – NU’91 reageert geschokt op het geweldsincident in de psychiatrische kliniek Veldzicht. Hier overleed een medewerker nadat zij werd neergestoken door een cliënt. Twee andere personeelsleden raakten gewond. Voorzitter Stella Salden: “Ons medeleven gaat uit naar de familieleden en de collega’s van de slachtoffers.”

Volgens NU’91 is het extra schrijnend dat iemand is overleden tijdens het verrichten van haar werkzaamheden. Salden: “We willen weten hoe dit zo mis heeft kunnen gaan.” NU’91 pleit er daarom voor dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van het incident. “Medewerkers moeten te allen tijde hun werk op een veilige en verantwoorde manier kunnen uitvoeren”, aldus Salden.

Ledenpeiling

Salden: “We horen en zien dat het geweld richting zorgmedewerkers toeneemt.” Dit blijkt ook uit een peiling die NU’91 eind oktober hield. Daarin gaf 42% aan dat agressie op de werkplek het afgelopen half jaar is toegenomen. In 41% van de gevallen is er sprake van fysieke agressie. De peiling werd door ruim 2000 respondenten ingevuld.

Bericht delen: