Home / Nieuws / ‘Vaccinatiebeleid moet duidelijker worden voor alle zorgprofessionals’

‘Vaccinatiebeleid moet duidelijker worden voor alle zorgprofessionals’

Het kabinet heeft besloten om zorgprofessionals in de ziekenhuizen toe te voegen aan de groep die zich als eerste kan laten vaccineren. NU’91 is hier blij mee, maar tegelijkertijd zorgt het voor vragen over het vaccinatiebeleid. Stella Salden, voorzitter NU’91: “Door dit nieuwe besluit is het voor ons niet meer duidelijk wanneer zorgprofessionals in andere sectoren aan de beurt zijn. Het coronavaccin moet zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor alle zorgprofessionals.”

Vaccinatiebeleid aangepast

In eerste instantie zouden zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen, de thuiszorg en de gehandicaptenzorg als eerste de mogelijkheid tot vaccinatie krijgen volgens het vaccinatiebeleid. Omdat de druk op de ziekenhuizen ontzettend toeneemt, heeft het kabinet het besluit genomen om dit aan te passen en de medewerkers uit de acute zorg aan de eerste groep toe te voegen. Stella Salden: “Het is van belang dat er zo snel mogelijk wordt gestart met vaccineren in alle zorgsectoren. We kunnen geen dagen meer wachten. We zien dat de druk in alle sectoren ontzettend toeneemt, doordat zorgprofessionals zelf besmet raken en uitvallen.”

Goede voorlichting

Naast het feit dat de vaccinaties zo snel mogelijk beschikbaar moeten zijn, moet volgens ons ook worden ingezet op betere voorlichting. Uit een eerdere peiling van NU’91 bleek namelijk dat er veel vragen zijn over het vaccineren. Stella Salden: “Iedereen heeft nog altijd een vrije keuze als het gaat om vaccineren. We merkten echter dat een grote groep zorgprofessionals twijfelt, omdat duidelijke informatie van experts ontbreekt. Daarom zijn wij zelf al begonnen met het vergaren en verspreiden van informatie richting onze leden, maar hier ligt nog een grote taak voor het kabinet. De eerste vaccins komen eraan. Waar blijft goede voorlichting? Op basis daarvan kunnen zorgprofessionals zelf weloverwogen een beslissing nemen.”

Veelgestelde vragen coronavaccin

Zoals Stella Salden al aangeeft, zijn wij zelf begonnen met het beantwoorden van vragen van onze leden over het coronabeleid- en vaccin. Daarom hebben wij de vragen die het meest zijn gesteld door onze leden voor jou op een rij gezet. Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden via de button hieronder.

Naar veelgestelde vragen - Coronavaccin
Bericht delen: