Home / Nieuws / Verworpen motie klap in het gezicht van zorgprofessionals

Verworpen motie klap in het gezicht van zorgprofessionals


Cartoon getekend door Lodewijk Koster, www.lokocartoons.nl

De motie Asscher/Marijnissen is op dinsdag 23 juni 2020 verworpen nadat de regeringspartijen tegen stemden. Met de motie werd ingezet op een structurele verbetering en waardering van het vak. Voor de derde keer behaalde de motie te weinig stemmen. NU’91 is teleurgesteld en noemt het zelfs ronduit schofferend.

Luisteren

Stella Salden, voorzitter van NU’91: “Wekenlang werden onze zorgprofessionals bestempeld als de helden die ons land draaiende wisten te houden. Er werd geapplaudisseerd en eindelijk kregen zij vanuit de samenleving de erkenning die past bij de verantwoordelijkheden en de zwaarte van dit beroep. De afgelopen dagen werd onze petitie massaal ondertekend en we hadden de hoop dat er nu eindelijk vanuit de politiek eens naar hen werd geluisterd.”

Niet gesteund na verworpen motie zorgprofessionals

Al eerder bleek uit een peiling van de beroepsorganisatie dat een groot deel van de verpleegkundigen en verzorgenden zich niet gesteund voelt door de politiek. “Een toegekende bonus die maar niet wordt uitgekeerd, een motie die niet wordt aangenomen en tot slot het bericht dat zij hun toeslagen verliezen door de vele overuren die zij vanwege de coronacrisis hebben gedraaid. Het is de zoveelste klap in het gezicht van de zorgmedewerkers. We horen niet voor niets geluiden dat het voor huidig zorgpersoneel redenen zijn om de zorgsector te verlaten.”

Neem verantwoording

NU’91 vindt dat de politiek hun verantwoordelijkheid moet nemen. Stella Salden: “Verpleegkundigen en verzorgenden hebben tijdens de coronacrisis ook hun verantwoordelijkheid gepakt. Het is nu de beurt aan de politiek om hetzelfde te doen en te zorgen voor de waardering waar zorgprofessionals recht op hebben.”

Tijd voor actie

NU’91 maakt zich op om op 5 september, samen met zorgprofessionals en andere partijen, actie te voeren tijdens een landelijke actiedag. De beroepsorganisatie betreurt het dat het zo ver moet komen.

Bericht delen: