Home / Nieuws / VGN doet bod voor salarisverhoging gehandicaptenzorg

VGN doet bod voor salarisverhoging gehandicaptenzorg

1 juni 2023 – Op dinsdag 30 mei vond opnieuw overleg plaats tussen NU’91, de andere bonden en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) over een salarisverhoging voor de verpleegkundigen en verzorgenden in de gehandicaptenzorg. Hierbij heeft de VGN een bod van zo’n 13,2% salarisverhoging gedaan. NU’91 legt het voorstel op korte termijn aan de leden voor.

 

Wat biedt de VGN?
Werkgeversorganisatie VGN wil ten eerste dat de huidige cao wordt verlengd, namelijk tot december 2024. De cao loopt nu nog tot begin volgend jaar. Het nadeel van een verlenging is, dat er tot die tijd geen afspraken kunnen worden gemaakt over andere belangrijke zaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding, de onregelmatigheidstoeslag of het thema veiligheid. Verder biedt de VGN een structurele salarisverhoging van in totaal 13,2%. Daar bovenop zouden dan nog eens twee eenmalige uitkeringen komen: €300 in augustus 2023 en €400 in april 2024. Belangrijk hierbij op te merken, is dat deze loonsverhoging dus maar deels structureel is. Het bestaat namelijk ook uit eenmalige uitkeringen.

Juni nieuw contact
Eind juni is er opnieuw contact met de betrokken partijen over de salariscorrectie. Voor die tijd krijgen de leden van NU’91 de kans zich uit te spreken over het bod van de VGN.
Lees hier eerdere berichtgeving terug over een inflatiecorrectie voor de gehandicaptenzorg.

Bericht delen: