Home / Nieuws / Win jij de award voor Opinieleider in de zorg 2022?

Win jij de award voor Opinieleider in de zorg 2022?

Op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. Ieder jaar vieren we op de geboortedag van Florence Nightingale feest. Als grondlegger van de moderne verpleegkunde wist zij als geen ander hoe belangrijk het is om als zorgprofessional je stem te laten horen. Om te gaan staan voor je vak en je hierover uit te spreken.

Door de Internationale organisatie van verpleegkundigen (ICN) – waar NU’91 als enige Nederlandse vertegenwoordiger
bij is aangesloten – is 12 mei in 1963 uitgeroepen tot de Dag van de Verpleging. Jaarlijks koppelen zij een thema aan deze dag. Dit jaar is dat: A voice to lead – Investing in Nursing and respect rights to secure global health. Volgens ICN moet er wereldwijd beter geluisterd worden naar zorgprofessionals en naar wat zij nodig hebben om hun vak zo goed en veilig mogelijk uit te voeren.

Nomineer jezelf of een ander!

NU’91 sluit zich hier volledig bij aan. Tenslotte weet jij als geen ander wat noodzakelijk is om je werk goed te doen en wat jouw vak inhoudt. Dit jaar starten wij daarom voor het eerst met het uitreiken van de award voor Opinieleider in de zorg. Ben of ken jij iemand die de zorg op geheel eigen wijze op de kaart zet? Spreek jij je uit binnen jouw eigen organisatie, of juist daarbuiten, over je vak? Schrijf of vlog je over jouw werk om zo meer inzicht te geven? Of ben je juist in gesprek met je werkgever om daar je visie op goede zorg te delen? Nomineer jezelf, of een ander, dan nu voor de Opinieleider in de zorg-award 2022 door te mailen naar communicatie@nu91.nl. De winnaar krijgt, naast de award, een jaar lang de titel Opinieleider in de zorg en een interview in FLOOR. Aanmelden kan vanaf 12 mei tot 1 juli.

Bericht delen: