Home / Nieuws / Word jij de Opinieleider in de Zorg van 2023?

Word jij de Opinieleider in de Zorg van 2023?

Ben jij of ken jij die inspirerende verpleegkundige of verzorgende die het vak als geen ander op de kaart weet te zetten? Heb je een duidelijke mening over je werk en draag je dit actief uit, bijvoorbeeld door het schrijven van opiniestukken of het maken van podcasts of video’s op TikTok? Wil je als zorgprofessional zelf op alle niveaus meebeslissen, signaleer je knelpunten en denk je in oplossingen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Opinieleider in de Zorg 2023, een initiatief van NU’91, Nursing en TVV voor verzorgenden. Geef je op en maak kans op een opleidingsbudget van 1000 euro! 

Opinieleiderschap: zichtbaar opkomen voor je vak

Opinieleiderschap zit soms al in kleine dingen. Op de afdeling iets doorvoeren waar je hele team baat bij heeft bijvoorbeeld. Of door op regionaal of landelijk niveau je professionele mening te laten horen op radio, televisie of via sociale media.

Als opinieleider kom je zichtbaar op voor je beroepsgroep, durf je je daarover op een krachtige manier uit te spreken én draag je bij aan een positieve (verandering) van het vak. Herken jij je als verzorgende of verpleegkundige in dit beeld? Of wil je je collega voordragen? Schrijf je dan in voor de wedstrijd en misschien word jij of je collega de Opinieleider in de Zorg 2023!

Maak kans op 1000 euro voor scholing en cursussen 

Naast de titel en natuurlijk een award, kan de winnaar rekenen op een opleidingsbudget van maar liefst 1000 euro! Dit bedrag kun je besteden aan bijvoorbeeld scholing of een verdiepende cursus om zo je professionele zeggenschap in de toekomst nog beter uit te dragen.

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven kan via deze speciale actiepagina. Vertel ons daar waarom jij of je collega de titel ‘Opinieleider in de Zorg 2023’ verdient. Vergeet voor deelname niet om eerst onderstaande criteria te checken. De inschrijving sluit maandagochtend 18 september 2023 om 09.00 uur.

Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen. Na de bekendmaking van de top drie op 26 september, is het de beurt aan het publiek om op zijn favoriet te stemmen. De winnaar wordt op 6 december tijdens de Nursing Experience in Den Bosch bekendgemaakt.

Criteria 

  • Je bent verzorgende, verpleegkundige of hebt een aanverwant beroep.
  • Je werkt in een umc of ziekenhuis, de ghz, ggz, vvt of kraamzorg.
  • Je zet de zorg op een positieve manier op de kaart. Dit mag zeker kritisch zijn of door te laten zien wat er niet goed gaat, maar uiteindelijk is de toon positief en met beroepstrots.
  • Je uit je op een bevlogen, onderscheidende/ authentieke manier.
  • Een opinieleider kun je op verschillende manieren zijn, dus zowel op afdelings-, regionaal als landelijk niveau. Het gaat erom dat je je actief inzet voor je beroepsgroep, je je daarover op een krachtige manier durft uit te spreken én dat het een positieve bijdrage levert aan het vak.
  • De opinieleider is zichtbaar. Dat kan op het intranet van je werkgever zijn, in de krant of televisie, op een eigen socialmediakanaal of in een vakblad. Het hoeft niet op alle kanalen te zijn.
Bericht delen: