Home / Nieuws / Zo krijg je belastingvoordeel op je contributie

Zo krijg je belastingvoordeel op je contributie

Via het belastingvoordeel kun je jaarlijks tot 70 euro per jaar besparen op je contributie voor NU’91. Dit voordeel bemachtigen is heel simpel. In deze brief leggen we je in een kort stappenplan met screenshots uit hoe je van dit voordeel gebruik kunt maken. 

Stap 1: Log in

Via deze link kun je inloggen op je persoonlijke pagina van NU’91. Je komt dan op onderstaande pagina terecht.

Heb je al eens eerder een account aangemaakt?
Dan kun je boven de roze stippellijn met je e-mailadres en wachtwoord inloggen.

Heb je nog geen account?
Dan kun je een account aanmaken met je lidmaatschapsnummer en postcode. Je lidmaatschapsnummer kun je terugvinden in de welkomstmail. Kun je deze mail niet terugvinden? Neem dan even contact op met de ledenservice via 030-2964144 of stuur een mail naar leden@nu91.nl waarin je je achternaam, postcode en huisnummer vermeldt.

Stap 2: Download het ‘bewijs van lidmaatschap’

Als je ingelogd bent, kun je in de linkerkolom kiezen voor bewijs van lidmaatschap. Kies vervolgens voor 2023. Je krijgt dan je contributieoverzicht van 2023 te zien. Scrol naar beneden en druk op de roze knop om het bestand te downloaden.

Ter info:

  • Je kunt dit voordeel niet met terugwerkende kracht aanvragen.
  • Je nieuwste bewijs kun je doorgaans vanaf begin juli downloaden.

Stap 3: Ga naar je werkgever

Het ‘bewijs van lidmaatschap’ is alles wat je nodig hebt om van het belastingvoordeel gebruik te maken. Lever dit document uiterlijk 15 november in bij de werkgever. Dan zit jouw werk erop!

Ter info

  • Je werkgever gaat nu een bruto-netto verrekening maken. Met dit stappenplan heb je een bedrag ter hoogte van jouw contributie van je brutoloon ingeleverd, maar dit bedrag krijg je onbelast terug. Netto houd je dus altijd meer over.

Aanvullende informatie

In de cao VVT en de cao umc is het belastingvoordeel niet als een verplichting opgenomen. Jouw werkgever kan het belastingvoordeel dus bieden, maar dat hoeft niet. Op het intranet kun je vaak terugvinden of jouw instelling hieraan meewerkt. Je kunt het ook altijd aan je werkgever vragen.

Bericht delen: