Home / Nieuws / Zorgprofessionals langdurige zorg krijgen eindelijk coronavaccin na lang aandringen NU’91

Zorgprofessionals langdurige zorg krijgen eindelijk coronavaccin na lang aandringen NU’91

Eindelijk staan de zorgprofessionals in de langdurige zorg vooraan om het coronavaccin te krijgen. Het onlangs toegelaten vaccin van AstraZeneca wordt als eerste aan deze groep van ongeveer 500.000 mensen toegediend. “Het werd tijd dat hun stem, die wij als beroepsorganisatie continu hebben laten horen en verkondigd, nu eens wordt gehoord”, aldus NU’91.

Zorgprofessionals langdurige zorg voorrang coronavaccin

Demissionair minister De Jonge maakte afgelopen vrijdag het nieuws bekend dat het personeel in de langdurige zorg voorrang krijgt op het vaccin. Hetzelfde geldt voor mensen tussen de 60 t/m 64 jaar. Al eerder hebben wij als NU’91 meerdere malen aangegeven ons zorgen te maken om het feit dat er verschillende groepen zorgprofessionals zijn die moeten wachten op hun coronavaccinatie. “Dat was niet meer uit te leggen. Het water staat echt aan de lippen. Het ziekteverzuim onder zorgprofessionals is ontzettend hoog en daarom hebben zij het vaccin juist zo hard nodig.”

Zorgen NU’91-leden aangetrokken

Het is goed om te zien dat De Jonge zich de zorgen van NU’91 en haar leden heeft aangetrokken. “De keuzes die de minister nu heeft gemaakt kloppen en doen recht aan de zorgprofessionals die zich dag in dag uit onzettend hard inzetten.”

Werking AstraZeneca-vaccin

NU’91 is op de hoogte van de vragen die nu spelen rondom het AstraZeneca-vaccin. In hoeverre geeft deze bescherming op de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus? Hier is op dit moment nog onvoldoende onderzoek naar gedaan. We houden de ontwikkeling voor jullie uiteraard in de gaten. Wat we wél weten is dat het AstraZeneca-vaccin bescherming biedt voor de huidige- en Britse variant. We volgen voor nu dan ook het advies van de WHO, die op dit moment aangeeft dat er nog geen reden is om dit vaccin af te schrijven.

Samen sta jij sterker!

Voortaan ook meebepalen waar ze in Den Haag over praten en zorgen dat jij als zorgprofessional gehoord wordt? Meld je dan nu aan als lid van NU’91, want samen sta jij sterker! Kijk voor meer informatie op www.nu91.nl/word-lid

Bericht delen: