Home / Nieuws / Meerderheid NU’91-leden stemt voor onderhandelingsresultaat cao gehandicaptenzorg

Meerderheid NU’91-leden stemt voor onderhandelingsresultaat cao gehandicaptenzorg

Op 18 maart is voor de cao gehandicaptenzorg een onderhandelingsresultaat bereikt. Wij hebben dit positief aan onze leden voorgelegd. Een belangrijk onderdeel in dit resultaat is de eerste stap die is gezet richting het inhalen van de loonachterstand van de middengroepen. Uit een peiling onder onze leden blijkt dat zeker 80% instemt met dit onderhandelingsresultaat.

Belangrijkste punten

De leden die voor het resultaat hebben gestemd zijn vooral tevreden over de loonsverhoging en de afspraken die zijn gemaakt over de jaarurensystematiek (JUS). Helaas hebben wij niet kunnen bereiken dat medewerkers die 45 jaar in dienst zijn eerder met pensioen kunnen.

Actieve leden

NU’91 is ook met de klankbordgroep – onze actieve leden – in gesprek gegaan over het resultaat. Zij zijn zeer positief en zien het resultaat als een eerste, grote stap in de waardering van zorgprofessionals in het primaire proces. Ze zijn blij dat er met dit resultaat expliciet aandacht wordt gegeven aan het mooie werk in de gehandicaptenzorg.

Akkoord

Wij hebben vandaag laten weten dat we instemmen met het onderhandelingsresultaat. Zodra werkgevers en andere bonden ook instemmen, is de nieuwe cao gehandicaptenzorg een feit.

De belangrijkste punten uit het resultaat kun je hier nog eens teruglezen. Het volledige onderhandelingsresultaat kun je hier vinden.

Bericht delen: