Home / Nieuws / NU’91 overhandigt petitie aan bestuur NVZ

NU’91 overhandigt petitie aan bestuur NVZ

Vorige week is NU’91 een petitie gestart voor meer waardering van zorgprofessionals in de ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van het NVZ-voorstel dat werd overlegd na de laatste onderhandelingen voor een nieuwe cao. Volgens NU’91 is de financiële paragraaf onvoldoende om te kunnen spreken van echte waardering.

NU’91 ging niet met het voorstel akkoord en hield een peiling onder haar leden. Tegelijkertijd werd de petitie gestart die in een paar dagen tijd ruim vijfduizend keer door zorgprofessionals is ondertekend. De handtekeningen werden gisteren door NU’91-voorzitter Stella Salden aangeboden aan Anita Arts, voorzitter van de onderhandelingsdelegatie van de NVZ. Met het overhandigen heeft Salden nogmaals de urgentie van de boodschap onder de aandacht gebracht.

Minimale salarisverhoging

Salden: “Het huidige voorstel biedt naast een aantal inhoudelijk goede punten, een minimale salarisverhoging. Wij vinden dat er van zorgprofessionals in de gehele sector ontzettend veel is gevraagd de afgelopen jaren. Daarnaast waren de problemen die spelen in de zorg ook al vóór de pandemie duidelijk. Een eerste stap om die problemen structureel aan te pakken, is het inzetten op de juiste waardering van verpleegkundigen en verzorgenden. Daarin is een passend salaris een belangrijk onderdeel. Uit dit onderhandelaarsakkoord spreekt volgens ons onvoldoende waardering. Juist nu is het moment om waardering uit te spreken.”

Bericht delen: