Home / Nieuws / ‘NFU duikt met reactie op ultimatum weg voor eigen verantwoordelijkheid’

‘NFU duikt met reactie op ultimatum weg voor eigen verantwoordelijkheid’

De reactie van de NFU op het door vakbonden gestelde ultimatum kan rekenen op veel onbegrip. De NFU stelt namelijk in een reactie dat van mogelijke acties voor meer loonsverhoging de patiënten de dupe worden. Volgens NU’91 wordt hier – wederom – totaal voorbijgegaan aan wat nu voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep noodzakelijk is.

Ingespeeld gevoel verpleegkundigen

Stella Salden, voorzitter NU’91: “Het is onacceptabel dat er wederom wordt ingespeeld op het gevoel van de verpleegkundigen. Dag en nacht staan zij klaar voor hun patiënten. Dat hebben ze de afgelopen periode meer dan eens bewezen. Als er nu niet structureel iets verandert, is de patiënt straks zeker de dupe omdat er dan geen verpleegkundige of verzorgende overblijft.”

Lont in kruitvat

Volgens de beroepsorganisatie is het te gek voor woorden dat verpleegkundigen op deze manier op moeten komen voor hun belangen. Stella Salden: “Dat zouden de werkgevers zich moeten aantrekken. Medewerkers in de UMC’s zijn namelijk niet in dienst van de overheid, dus dat is ook niet hun gesprekspartner. Werkgevers in de UMC’s blijven zélf verantwoordelijk voor hun eigen personeel. Met deze reactie lost NFU werkelijk niets op. Gezien de reacties van onze leden lijkt het er meer op dat ze hiermee het lont in het kruidvat echt hebben aangestoken.”

Reactie NFU ultimatum

De reactie van NFU waar NU’91 op doelt is hier te lezen.

Bericht delen: