Home / Zorg op Zwart

Waarom Zorg op Zwart?

Iedere sector in de zorg heeft te maken met grote problemen die NU moeten worden aangepakt. Met de hoge inflatie wordt het voor veel zorgprofessionals moeilijker om rond te komen. De werkdruk is hoog. Het ziekteverzuim stijgt steeds verder en steeds meer mensen verlaten het vak. Terwijl het personeelstekort alleen maar toeneemt. Daarom willen we een structurele loonsverhoging van 10% voor alle sectoren, marktconforme arbeidsvoorwaarden en verankering van zeggenschap in alle zorgcao’s. De volledige boodschap lees je hier.

Laat je stem gelden en teken de petitie via onderstaande link. Des te groter het collectief, des te groter de impact.

Op naar beter!

Teken petitie hier

Snel naar:

Doe mee voor verbetering!

Vind jij ook het nu écht tijd is voor actie? Je kunt zelf op een aantal hele simpele manieren meewerken aan de actie:

  • Maak je socialmedia-accounts #ZorgOpZwart-proof;
  • Kom naar landelijke actiemomenten;
  • Trek vanaf 14 maart iedere dinsdag zwarte kleding aan naar je werk.

Daarnaast kun je de zorg en deze actie ook online een warm hart toedragen. Onderaan deze pagina kun je online-campagne materiaal downloaden. Je kunt natuurlijk ook zelf meedoen door foto’s en video’s in zwart-wit met ons te delen. Alleen samen kunnen we het verschil maken! Eigen materiaal kun je mailen naar actie@nu91.nl.

Maak je socials #ZorgOpZwart proof!

Online kun je eenvoudig laten zien dat je achter Zorg op Zwart staat. Dit doe je door:

  • Je profielfoto zwart-wit te maken
  • Je foto’s en video’s in zwart-wit plaatsen
  • De hashtags #ZOZ en #ZorgOpZwart gebruiken
  • Het Zorg op Zwart hart delen

Via onderstaande link kun je het Zorg op Zwart hart in verschillende formaten downloaden. Hier vind je ook ander materiaal voor je social media.

Social media posts download je hier!

Blijf op de hoogte

Houd onze social media kanalen en nieuws secties in de gaten voor alles over “Zorg op Zwart”. Laat je stem horen net als andere Nederlandse zorgprofessionals! Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Vraag hier je actiemateriaal aan!

NU’91 heeft verschillende actiematerialen laten maken. Op aanvraag versturen wij materiaal naar jouw organisatie. We hebben stickers, A2- en A3-posters. Vul onderstaand formulier in om materiaal aan te vragen!

Via deze link kun je digitaal materiaal downloaden. Je vindt hier ook actiemateriaal in de juiste formaten voor social media.